Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > Dental Bridges > Implantaten of Dental Bridges?

Implantaten of Dental Bridges?

 

Gary Klein, een cosmetisch tandarts in Hershey, Pennsylvania is de eigenaar van Klein Familie Tandheelkunde, een tandartspraktijk die zich richt op familie en tandheelkunde voor kinderen. Hier legt hij de voordelen van tandheelkundige implantaten dan tandheelkundige bruggen, en in welke gevallen je zou elk gebruik.

Wanneer een patiënt ontbreekt een tand, het belangrijkste ding dat moet worden gedaan is om te vervang die tand. Als een vervanging niet wordt gedaan, dan tanden rond de lege ruimte hebben de neiging te verschuiven, te breken, en verslechteren. Om de leegte die door de ontbrekende tand te vullen, een patiënt heeft twee opties: een brug of een implantaat. Een brug te plaatsen, de tandarts moet "malen" op de aangrenzende tanden, waardoor deze tanden korter en magerder. Deze overbrugging proces kan problematisch de aangrenzende tanden, soms vereist de patiënt om wortelkanalen te krijgen. Na een brug wordt geplaatst, de patiënt niet in staat is om regelmatig zijde zonder gebruik van een speciaal product genoemd tandzijdedoorhaler. Ook moet bruggen gehele levensduur wegens materiële storingen en falen tand van een patiënt te vervangen.

Een tandheelkundig implantaat, anderzijds, eenvoudig vult de lege ruimte en is niet afhankelijk van de aangrenzende tanden voor ondersteuning. Patiënten kunnen regelmatig flossen, kan niet ontwikkelen bederf rond het implantaat, waardoor er een minimaal risico van mislukking of vervanging.

Maar terwijl de meeste ruimten of holten in de mond kan en moet worden vervangen door tandheelkundige implantaten, zijn er bepaalde gevallen waar de implantaten zijn geen optie. We bijvoorbeeld de neiging om bruggen te gebruiken wanneer er een grote hoeveelheid botverlies in de voorkant van de mond en de patiënt ontbrekende tanden daar. Implantaten zijn voorspelbaar wanneer er voldoende bot aanwezig, maar als er niet kan een brug de juiste oplossing. Door het gebruik van video's, digitale röntgenfoto's en modellen, kan ons kantoor te bepalen of implantaten of bruggen zijn de beste oplossing voor u.

Implantaten zijn ook een geweldige oplossing voor het stabiliseren van kunstgebitten. De implantaten zijn "knoopte" in de prothese. Deze werkwijze elimineert de noodzaak voor tandprothesekleefmiddelen en pasta's. Implantaten kunnen ook de grootte van de prothese te verminderen en laat een patiënt om echt te bijten in hun voedsel, zonder de angst van de prothese loskomen.