Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hoe maak je gevoelige tanden traktatie na Whitening

Hoe maak je gevoelige tanden traktatie na Whitening

 
genot van een koud drankje, bijten in iets hard ... al deze alledaagse handelingen te betrekken je tanden, maar zijn in staat om het leveren van immense pijn, als je tanden zijn gevoelig. Lees verder om te leren wat te doen als je tanden zetten gevoelige nadat ze zijn gewit.
Tanden bleken /bleken is een gemeenschappelijke procedure uitgevoerd als onderdeel van cosmetische tandheelkunde. Het is cosmetisch omdat er geen medische of de gezondheid reden om tanden witter te maken. Gewoon de noodzaak om een ​​mooie, glimmende, witte tanden glimlach is reden genoeg. Deze procedure kan worden uitgevoerd bij de tandarts of thuis met behulp van strips en andere dergelijke instrumenten. Een neveneffect opgemerkt door diegenen bij wie de tanden gebleekt, is dat de tanden gevoelige en dus op contact met een stimuli, zelfs lucht, ze kunnen pijn. Dit soort gevoeligheid kan optreden, of de whitening procedure wordt gedaan thuis of bij de tandarts. Hoe werkt het bleken van tanden gevoeligheid optreden? Gids Menselijke tanden zijn ingepakt in tandvlees. Binnen elke tand is een breed scala van dentinekanaaltjes. Deze dunne buisjes sluit de tandzenuw de buitenkant van de tand en zijn gevuld met vloeistof. Als deze vloeistof beweegt, de sensatie maakt de tanden gevoelig. Voedsel, externe stoffen, kortom alles wat de mond binnengaat, laat een spoor en dergelijke sporen uit het speeksel, blokkeren de externe uiteinden van deze buizen, waardoor de vloeistoffen belemmeren beweegt omhoog. Maar krachtige chemische producten voor bleken of bleken van tanden, afwassen en vernietigen deze blokkerende stoffen, waardoor het oppervlak van de tanden reinigen. Dergelijke reinheid betekent dat de vloeistoffen kunnen nu vrij bewegen en daarmee de tanden draaien gevoelig. Dus een gemeenschappelijk gevolg van het hebben mousserende witte tanden is dat uw tanden zijn nu te gevoelig.
Omgaan met gevoelige tanden na een Whitening Procedure
Gebruik flegmatiseringsmiddelen
vergelijkbaar met plaatselijke verdoving en de verdovende werking, desensibilisatie agenten kunnen helpen verminderen en verlichten de pijn die door middel van gevoelige tanden komt na de whitening procedure. Deze geneesmiddelen kunnen aanwezig zijn in de whitening bleekwater zelf of kunnen afzonderlijke geneesmiddelen worden aangebracht na de whitening procedure van de tandarts. Fluoride en kaliumnitraat zijn de twee meest populaire geneesmiddelen van dit type. Oxalaat is een ander type en wordt gebruikt om de tandheelkundige pluggen vernietigd door het bleekproces herbouwen. Voor bleken technieken in huis, een aantal over-the-counter desensibilisatie medicijnen zijn ook beschikbaar. Zowel over-the-counter en-office geneesmiddelen in de vorm van pasta's, gels en vloeistoffen toe te passen hetzij door een mondstuk of een wattenstaafje. Ze worden ook verkocht in de vorm van mondwater. Voorbeelden van desensibilisatie geneesmiddelen omvatten AcquaSeal ™, UltraEZ ® en SensiBlock®.
Gebruik anti-inflammatoire geneesmiddelen
pijnstillers en anti-inflammatoire medicatie ontworpen om pijn te verminderen, kan helpen verzachten gevoelige tanden. Zij werken op het verminderen van de zwelling van de tand zenuwen, die geroerd door de chemicaliën uit de whitening of bleekmiddel gebruikt op de tanden. Met de verlaging van de gezwollen gebied, de zenuwen te stoppen tintelingen en pijn vermindert geleidelijk. Neem een ​​dergelijke medicatie alleen na overleg met uw tandarts. Gebruik geen pijnstillers op basis van mond-tot-mond advies of casual diagnose niet te nemen. Uw tandarts zal zich bewust zijn van wat chemische stoffen werden gebruikt in de whitening procedure en dus zal de juiste medicijnen voorschrijven dat iedere onopzettelijke interferentie tussen de medicatie te voorkomen.
Let op wat je eet en drinkt
nadat je je auto wassen en het is allemaal schoon en glimmend, zou je het rijden door een vuilnisbelt? Nee. Breng een soortgelijke logica om uw nieuw geslagen, maar gevoelige tanden en eet niet warm of koud voedsel voor bepaalde tijd. Uw tanden thermische gevoeligheid, dat wil zeggen de gevoeligheid ervaren aan extreme temperaturen stimuli voor bepaalde tijd. Dus dampende kommen soep, noedels, hete koffie en thee zijn duidelijke no-nos. Ice-cream, iced-tea, bevroren desserts, alles wat in de vriezer voor meer dan 20 minuten is geweest, moet worden bewaard voor bepaalde tijd voor het eten. Anything ingezogen, gedronken of gegeten moet alleen op kamertemperatuur.
Wees slim met uw mondhygiëne
Gebruik een tandenborstel met ultra-zachte haren. Speciaal ontworpen tandenborstels voor gevoelige tanden kan helpen bij het minimaliseren van de pijn en het behoud van het glazuur op je tanden gebleekt. Om de haren verder te verzachten, was de borstel in lauw water vóór het poetsen. Probeer het gebruik van tandpasta en mondwater producten die bedoeld zijn voor gevoelige tanden in plaats van gewone tandpasta. Tandpasta met kaliumnitraat, als onderdeel van hun chemische bestanddelen, zal helpen bij het verlichten van gevoeligheid. Spoel of gorgelen je mond met lauw water.