Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Gevoelige tanden tijdens Pregnancy

Gevoelige tanden tijdens Pregnancy

 
Sensitive tanden zijn een symptoom ervaren door veel zwangere vrouwen. Laat ons weten of het normaal is om gevoelige tanden te hebben tijdens de zwangerschap.
Zwangerschap is de mooiste periode in het leven van een vrouw. Het is een spannend, roller-coaster ride, gevuld met onverwachte pieken en dalen. Het is gebruikelijk om lijden gevoelige tanden tijdens zwangerschap. Vrouwen die eerder nooit enige tandheelkundige problemen geconfronteerd kunnen gevoelig zijn voor gevoelige tanden en tandvlees te worden. Dit is niet ernstig en je kunt het ongemak te verminderen door het behoud van een goede mondhygiëne.
Oorzaken van gevoelige tanden tijdens de zwangerschap
Tanden gevoeligheid is een cyclisch effect van de zwangerschap. Laten we eens kijken, hoe het zet in.
 1. Zwangerschap ziet een stijging van het niveau van hormonen zoals progesteron en oestrogeen, waardoor de doorstroming van het bloed te verhogen tot alle delen van het lichaam.
 2. Verhoogde bloedtoevoer naar het tandvlees maakt ze zachter en gevoelig voor ontsteking en zwelling, die een gevoel van gevoeligheid in de mond en de tanden kan veroorzaken gevoeliger en zelfs pijn worden.
 3. Deze complicatie kan verdere vooruitgang bij plaque bouwt up, waardoor het tandvlees zacht en gezwollen. Snel kan het tandvlees bloeden starten.
 4. Bloeden tandvlees kan leiden tot het verlies van de omringende ligamenten. Het tandvlees, waarin de wortels van de tand omvat, begint af te nemen, en dat onthult de dentine, de binnenlaag van de tanden.
 5. Dit wordt gevolgd door blootstelling van de zenuw van de tand centrum, omdat dentine niet gedekt door hard email in tegenstelling tot het resterende deel van de tand.
 6. Als u iets dat is te warm of te koud eten, het rechtstreeks van invloed op de tand, wat resulteert in verscherpte gevoeligheid en pijn.
 7. Als niet tijdig wordt behandeld, kan de toestand verder verslechteren, resulterend in parodontale gingivitis. Ernstige tandvleesontsteking ruïnes de omliggende botten en vezels die de tand op zijn plaats houden, uiteindelijk resulterend in het verlies van tanden.
  Parodontitis, indien onbehandeld, kan een belangrijk gezondheidsprobleem zorg geworden. Het zet de zwangere vrouw op een verhoogd risico op:
 8. vroeggeboorte
 9. Miskraam
 10. Laag-gewicht baby's
 11. Tumoren op het tandvlees ( pyogenic granulomen)
  Basic taken zoals het spreken, slikken, kauwen, en eten kan krijgen belemmerd als gevolg van de vorming van dergelijke tumoren, en je moet een tandarts te bezoeken voor de opheffing ervan.

  Behandeling voor gevoelige tanden
  het bijhouden van een gezonde tandheelkundig regime is van vitaal belang, zodat je niet bezwijken aan een gevoelige tanden problemen in de eerste plaats. Bezoek uw tandarts als je vindt dat je zwanger bent, zodat hij /zij kan u raadplegen op de 'best practices' te volgen, vooral als je tandheelkundige problemen in het verleden geconfronteerd. Hier zijn enkele tips om te voorkomen en te behandelen gevoelige tanden.
 12. poetsen en flossen regelmatig
  is van het allergrootste belang. Poets twee keer per dag, zelfs na de maaltijd, en vergeet niet om je tong schoon te maken, zodat voedsel deeltjes niet de kans om vast te zitten en vorm plaque te krijgen, één van de belangrijkste oorzaken van de tand en tandvlees ziekte te krijgen.
 13. Gebruik een zachte tandenborstel
  . Zoals het is, in de zwangerschap, gevoeligheid in de tanden en tandvlees wordt verhoogd, dus het is beter vast te houden aan een zachte borstel en borstel voorzichtig.
 14. Solliciteren ijsblokjes
  om uw tandvlees als je het gevoel veel pijn in de mond. De koelende werking van het ijs zal het ongemak te kalmeren.
 15. Vermijd suikerhoudende drankjes en eten bestellen. Als dat al je hunkert naar iets zoets, hebben het met uw maaltijd en ervoor zorgen dat u uw mond nadien grondig te spoelen. Gebruik lauw zout water om je mond spoelen.
 16. Zie uw tandarts onmiddellijk
  Als u geen tekenen en symptomen van een tand of tandvleesaandoeningen, zoals kwetsen of losse tanden, bloeden vinden /gezwollen tandvlees, pijn en brok in de mond, die maakt het eten pijnlijk, of aanhoudende slechte adem.
 17. Neem een ​​veel zuivelproducten en een verscheidenheid van gezonde voedingsmiddelen, die impuls zal geven uw inname van calcium Kopen en vitamine B12 , C en D, van cruciaal belang voor gezonde tanden en botten.
 18. Overschakelen naar een tandpasta speciaal ontwikkeld voor gevoelige tanden. Gebruik een fluoride tandpasta
  , het helpt om tandbederf te voorkomen.
 19. Praat met uw tandarts als u een uitgebreide tandheelkundige behandeling, zoals wortelkanaalbehandeling, het bleken van tanden, tandheelkundige X-stralen of voorschrijven cosmetische procedures. Hij kan u adviseren over de beste tijd om een ​​dergelijke behandeling te ondergaan.
  Dus maak je geen zorgen veel als u lijdt aan tanden gevoeligheid. Het goede nieuws is dat de pijn en gevoeligheid verdwijnen na de levering van de baby. Observeren mondhygiëne, "opfrissen" op uw tandheelkundige basics, en u zult op je weg naar een gezonde zwangerschap en gezegend met een gelukkige baby.