Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hitte gevoelige tanden

Hitte gevoelige tanden

 
Meer dan de helft van de bevolking in Amerika lijdt aan gevoelige tanden. Dit kan een gevolg van teveel roken, slechte mondhygiëne of overmatig borstelen zijn. Lees meer over de oorzaken en tips om warmte gevoeligheid van tanden te voorkomen.
Gevoeligheid betekent dat de tand ervaart pijn bij het in contact komt met warme of koude dingen en zelfs touch. Als uw tanden zijn gevoelig voor warmte, zul je pijn bij het drinken of iets warm te eten. Warmtegevoelige tand is nog alarmerender dan de tand gevoelig voor kou. Om te weten de redenen achter de rug, moeten we eerst begrijpen over de verschillende delen van de tand.
Onze tand is verdeeld in vier delen. Buitenste en het moeilijkste deel is emaille
die de binnenste laag dentine
beschermt. Dentine heeft kleine buisjes of kanalen die zijn verbonden met de binnenste laag van de tand zogenaamde pulp
. Er is nog een laag cement
waarin de wortels van de tanden bedekt en beschermt de pulplaag. Tandvlees een zeer belangrijke rol spelen in het beschermen van de wortels van een tand. Als het glazuur put of verdwijnt dan het dentine wordt blootgesteld en daarmee wordt het gevoelig voor warmte. De op de dentinelaag tubuli is van bacteriën en andere infecties aan de binnenste pulp die weer tandabces kan veroorzaken. Tandvlees kunnen de wortels van de tanden bloot en dus wordt ook een reden voor warmtegevoelige tand pijn. Soms kunt u geconfronteerd met ernstige tand pijn die medische hulp nodig heeft.
Oorzaken van hittegevoeligheid in Tooth
 • Te veel borstelen kan leiden tot het glazuur slijtage. Het gebruik van harde borstel kan ook een reden achter zitten.
 • Slechte mondhygiëne kan een plaquette in de buurt van de tanden en het tandvlees te bouwen. Dit helpt de bacteriën om te groeien en veroorzaakt schade aan het tandvlees.
 • De inname van zure stoffen kan het glazuur oplossen.
 • Veroudering is ook een factor die verantwoordelijk is voor de recessie van het tandvlees, die de wortels en bloot leiden tot gevoelige tanden.
 • Sommige mensen hebben een gewoonte van tandenknarsen, kan dit leiden tot het dunner worden van het glazuur.
 • het bleken van tanden behandelingen zijn om je tanden te verfraaien, maar ze kunnen schadelijk zijn voor de glazuurlaag en kan tand gevoelig voor problemen zorgen.
 • tandbederf, scheur of breuk kan ook leiden tot gevoelige tanden. Het is meer een symptoom voor een dergelijke aandoening dan een oorzaak.
 • Elke vorm van tandheelkundige werk kan ook resulteren in hitte gevoeligheid. De pijn kan zijn voor enkele dagen of voor een langere periode.
  Behandeling Opties
  Als je last hebt van warmte gevoeligheid tand dan de behandeling zal afhangen van de aandoening van de pijn. Als de pijn langer dan twee weken blijft dan contact op met een tandarts. Tandarts kan voorschrijven met sommige-de sensibiliserende producten zoals tandpasta en fluoride gel of spoelingen die u kunt verlichten van de pijn. Veel mensen ervaren gevoelige tanden na wortelkanaalbehandeling of een andere tandheelkundige behandeling die geleidelijk stopt na enkele dagen.
  Het voorkomen van gevoeligheid in Tooth
 • Poets je tanden twee keer per dag met een medium zachte borstel.
 • Poets je tanden in een cirkelvormige of op en neer gaande beweging voorzichtig. Vermijd het gebruik van borstel in een links naar rechts beweging als het het tandvlees de wortels van de tand kan schaden en bloot.
 • Vermijd de consumptie van zuur voedsel zoals het glazuur kan oplossen.
 • Roken en pruimtabak kan je tanden beschadigen en kan het glazuur aantasten.
 • Houd je mond en tong schoon.
 • Ga voor een regelmatige tanden check-up voor gevoelige tanden omstandigheden te vermijden.
 • Als u een gewoonte van het malen van tanden 's nachts vergeet dan niet om tanden bewaker dragen voor het slapen gaan.
  ik hoop dat deze informatie zal u helpen om zich te ontdoen van de warmte gevoeligheid. Volg de voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat tandpijn en om uw eten te genieten elke keer weer.