Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Tandpasta voor gevoelige tanden

Tandpasta voor gevoelige tanden

 
Tandhalsgevoeligheid kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder het verlies van tandglazuur en terugwijkende tandvlees lijnen. Een tand kan gevoelig worden wanneer de dentine laag en de wortel blootgesteld. Tandpasta's die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige tanden in principe onder bepaalde ingrediënten, die helpen verlichten van de pijn en gevoeligheid, en het opbouwen van een beschermende laag op de blootgestelde dentine laag
een menselijke tand bestaat uit vier delen -. Glazuur, dentine, cement en tandheelkundige pulp, waarvan tandglazuur is het moeilijkste deel dat de dentine laag bedekt. Anderzijds, het cement is de botstructuur dat de wortel van een tand omvat, terwijl de pulp is het centrale deel van een tand bestaat uit levende cellen en bindweefsel. Een tand wordt gevoelig wanneer de binnenste laag dentine wordt blootgesteld. Dit kan gebeuren als gevolg van een aantal factoren, waarvan de meest voorkomende factor is hard poetsen.
Harsh borstelen slijt het tandglazuur, en onthult de dentine laag die de zenuwvezels bevat. Dientengevolge, wanneer iets warm of koud of snoep en zure voedingsmiddelen worden geconsumeerd, kan een plotselinge hevige pijn. Tandvlees kan ook bloot de wortel van een tand, en maakt het gevoeliger. Afgezien van deze, een aantal andere belangrijke oorzaken van gevoelige tanden zijn, erosie en het verlies van tandglazuur als gevolg van zure voedingsmiddelen, gom ziekten of een ophoping van tandplak en tandsteen, tanden bleken, tandenknarsen of klemmen, en een gebroken tand.

Tandpasta voor gevoelige tanden
Tooth gevoeligheid is een veel voorkomend probleem bij een groot deel van de bevolking, als gevolg van die, hebben een groot aantal tandheelkundige zorg producten zijn ontwikkeld door de jaren heen. De eerste tandpasta ontwikkeld voor gevoelige tanden was 'Sensodyne'. Denquel is een ander toonaangevend merk dat tandpasta's produceert voor gevoelige tanden. Tegenwoordig is er een aantal verschillende tandpasta's zijn beschikbaar die de symptomen van gevoelige tanden kan verlichten. Deze tandpasta eigenlijk bevatten kaliumnitraat en strontium chloride, dat het tandglazuur kan herstellen of de verdere erosie tegen te gaan.
Hoe werkt het?
Zoals reeds vermeld, een tandpasta speciaal gefabriceerd voor gevoelige tanden bevat kaliumnitraat en strontium chloride. Kaliumnitraat is een zout dat de zenuwwortels ongevoelig, en daarmee voorkomt dat de transmissie van de pijnprikkels aan de pulp en de wortel van de tand. Aangezien het pijnsignaal de wortel van de tand niet bereikt, wordt verminderd gevoelige tanden.
Anderzijds, strontium- chloride helpt verdoezelen kleine poriën aanwezig op het dentine laag, zodat de pijnprikkels niet kan bereiken de zenuwen. Dus, zowel de ingrediënten helpen verlichten van de symptomen van gevoelige tanden door desensibilisatie de zenuwen, en het opbouwen van een beschermende barrière op de dentine laag.
Het maken van tandpasta's at Home