Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Voedingsmiddelen die u niet wist werden beschadiging van uw teeth

Voedingsmiddelen die u niet wist werden beschadiging van uw teeth

 

Je kan heel goed van bewust dat zoetigheden zijn niet het beste voor uw tanden. Maar wist u dat zuur voedsel uw tanden ook kan schaden?

U kunt suiker en zuren schuld te geven van uw tanden-gerelateerde ellende. Zuren verzwakking van het glazuur, terwijl de suiker, indien toegestaan ​​om te zitten in de mond zorgt ervoor dat bacteriën die leidt tot erosie.

Dit, wanneer ongecontroleerd voor een lange tijd, onthult de innerlijke dentine en is verantwoordelijk voor de twitch je voelt met elke hap van ijs! De blootgestelde zenuwen in de dentine reageren op warm of koud eten leidt tot korte scherpe sensaties in de tanden. U kunt deze food-gewoonte weet veranderen aandoening vaker als gevoelige tanden.

Maar genoeg theorie. Laten we naar beneden om een ​​lijst van voedsel dat je misschien niet gekend hebben zijn nadelige gevolgen voor je tanden -

1. Harde snoepjes: Hoewel suiker is schadelijk, harde snoepjes zijn erger omdat we de neiging om ze in onze mond te houden voor langer. Ook daalt hoest bevatten vaak suiker, dus probeer te gaan voor een suiker-gratis optie.

2. Augurken en Groenten in het zuur: Deze worden meestal gedrenkt in zure bewaarmiddelen zoals azijn en suiker bevatten vaak ook. Verwennen en je kan het uitnodigen van gevoelige tanden.

3. Light frisdrank: Gewoon omdat het geen suiker hebben betekent niet dat het goed is voor je tanden. De zuurgraad van light frisdranken is nog steeds extreem hoog, waardoor het slecht voor je tanden. Overslaan!

4. Salade Dressing:. Hoewel salades zijn gezond, de azijn en suiker in de kleedkamer uw tanden beschadigen

Maar wanhoop niet, kunt u nog steeds veilig te eten deze voedingsmiddelen, zolang je je mond spoelen met water, regelmatig. Echter, als je al te maken met gevoelige tanden, is het raadzaam om uw tandarts te ontmoeten en beginnen met een gevoeligheid tandpasta zoals Sensodyne - India's # 1 tandarts aanbevolen gevoeligheid tandpasta

Dus, welke andere onschuldig uitziend eten doen. je dat kan beschadigen je tanden? Deel met ons.

Dit artikel wordt gesponsord door Sensodyne.