Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hoe goed zijn deze gemeenschappelijke Indiase voeding voor je tanden?

Hoe goed zijn deze gemeenschappelijke Indiase voeding voor je tanden?

 

We zijn vaak te horen dat er niets gezonder is dan een zelfgemaakte Indiase maaltijd. En terwijl dat mag waar zijn, is het belangrijk om bewust te zijn van hoe goed of slecht een aantal van deze voedingsmiddelen zijn voor je tanden. Verkeerde eetgewoonten en onjuiste tandheelkundige routines kan glazuur erosie veroorzaken, wat leidt tot gevoelige tanden

Laten we eens een uitstapje naar de keuken en zien wat er goed, slecht of lelijk voor je tanden -.

1. Uien

Verdict: Awesome

Onion is beroemd om meer dan alleen de geweldige smaak het draagt ​​bij aan ons voedsel - het van nature reinigt het lichaam en de mond door het elimineren van bacteriën. Echter, na een ui-rijke maaltijd met een aantal mint misschien een goed idee zijn.

2. Achaar /pickles

Oordeel: Niet goodVinegar en andere conserveringsmiddelen worden gebruikt in de beitsen proces deze voedingsmiddelen zeer zure. Het is het beste om deze te eten met mate.

3. Sesamzaad

Verdict: Great

Deze kleine zaden zijn rijk aan calcium en helpen om uw tanden gezond en sterk. Trouwens, sesamzaad oplossen plaque.

4. Gedroogd fruit

Oordeel: Thumbs down
Gedroogde vruchten zijn kleverig en veel suiker. Dat betekent dat ze niet alleen vasthouden aan tanden gemakkelijk, maar de suiker voedt de bacteriën in de mond. Zoals bacteriën voeden zich met suiker, ze scheiden zuur leidt tot tandheelkundige erosion.Try te overeten te voorkomen.

5. Curry

Verdict: NopeAlthough een must in de meeste Indiase maaltijden, curries bevatten kruiden en ingrediënten die het heel zuur kan maken. Zorg ervoor dat u uw mond grondig nadat u genieten spoelen.

Een recente studie heeft aangetoond dat meer dan een derde van de bevolking kan lijden aan gevoelige tanden, een aandoening die wordt gekenmerkt door het onvermogen om warme en koude gerechten tolereren . Als je lijdt aan gevoelige tanden, is het best om over te schakelen naar een speciale gevoeligheid tandpasta zoals Sensodyne, India's # 1 tandarts aanbevolen gevoeligheid tandpasta. Ook een afspraak met uw tandarts meteen!

Dit artikel wordt gesponsord door Sensodyne.