Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Ik voel me een raar gevoel in mijn tanden toen ik wijn drinken. (Query)

Ik voel me een raar gevoel in mijn tanden toen ik wijn drinken. (Query)

 

Mijn rug tanden beginnen te zeer gevoelig geworden wanneer ik wijn drinken. Ik vroeg me af of alcohol doet dat mijn tanden?

Dentine is de botachtige gemineraliseerd weefsel van een tand die gewoonlijk behandeld en beschermd door het glazuur in de kroon en van cement in de wortel. Het is samengesteld uit vele kleine kanalen genoemd dentinetubuli, die helpen brengen de pijnsensatie en contact aan de pulp. Tandgevoeligheid wordt meestal veroorzaakt door blootgestelde dentine. Verschillende factoren als gewone slijtage van de tand, onjuiste borstelen, etc. kunnen leiden tot de buitenste glazuur te eroderen en bloot de dentine. Alcohol is zo'n factor ook. Alcohol is erg zuur en dehydrateren. Dit zorgt ervoor dat de ontbinding van het tandglazuur wat leidt tot blootgesteld dentine. Alcohol bevat suiker ook. Holte waardoor soorten bacteriën zetten suiker in zuren, die demineralise en vernietigen het glazuur van de tanden leiden tot gevoeligheid.

borstelen snel na het drinken van alcohol kan het risico tandslijtage verhogen. Wacht ten minste 30 minuten te poetsen nadat u alcohol te consumeren, zodat het speeksel uitgescheiden in de mond de zuren kan neutraliseren. U kunt een neutraliserende mondspoeling te gebruiken.