Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Heeft u behoefte aan een tandarts te bezoeken als je een gevoelige tanden

Heeft u behoefte aan een tandarts te bezoeken als je een gevoelige tanden

 

Tanden gevoeligheid wordt meestal veroorzaakt door blootgesteld dentine als gevolg van reguliere slijtage van de tand, onjuiste tandartspraktijken, slechte voedingsgewoonten, tandbederf, terugtrekkend tandvlees, tanden bleken procedures, bruxisme, gebreken in email of dentine, etc.

Wat kunt u doen over gevoelige tanden?

Regular slijtage van de tand, onjuiste tandartspraktijken en slechte voedingsgewoonten veroorzaken meestal gegeneraliseerde dentine overgevoeligheid. In dergelijke gevallen, als de gevoeligheid is mild tot matig, kan thuis worden behandeld met over-the-counter of op recept desensibilisatie tandpasta en mondwater. Ze werken hetzij door het blokkeren van de blootgestelde dentinekanaaltjes of door het inactiveren van de zenuwen.

Wanneer moet u een tandarts voor uw gevoelige tanden?

Als er is gelokaliseerd, ernstige gevoeligheid als gevolg van deze redenen het is raadzaam om uw tandarts die speciale fluoride gels van toepassing zal zijn te bezoeken, spoelen of vernis op het getroffen gebied om een ​​mechanische barrière tegen gevoeligheid triggers vormen en helpen verlichten van tanden gevoeligheid. Hij /zij kan ook betrekking hebben op de blootgestelde dentine rond de hals van de tand met een afdichtende of bindmiddelen.

Gevoelige tanden kan een teken zijn van een onderliggende aandoening. In dergelijke gevallen kan de gevoeligheid alleen worden verlicht door behandeling van de onderliggende oorzaak.

Gevoeligheid door blootgestelde wortels kunnen worden behandeld met vullingen gezet via blootgestelde root of met een chirurgisch implantaat gom.

Gevoeligheid koude gerechten, een van de eerste tekenen van tandproblemen, is een indicatie dat de tand is nog in leven. Er is een mogelijkheid van het opslaan van de tand met een vulling als op tijd behandeld.

Echter, als je het gevoel gevoeligheid en pijn als je iets warm consumeren, het kan een teken zijn van een stervende of dode tand. Dit kan wortelkanaalbehandeling rechtvaardigen.

slijpen of klemmen van tanden tijdens de slaap als gevolg van een aandoening genaamd bruxisme, kan een mogelijke oorzaak gevoeligheid van tanden. Als u grind of knijp je tanden, zal uw tandarts u een op maat gemaakte gebitsbeschermer om te worden gedragen 's nachts.

Tanden gevoeligheid kan worden veroorzaakt door gebreken in het glazuur of dentine. Behandeling in dergelijke gevallen wordt gepland op basis van het type en vereist betrokkenheid van verschillende tandheelkunde. Sealing of bonding, vullingen en facings of kronen kan hierover geïnformeerd te worden. Begeleidende gebitsproblemen kunnen afneembaar en vaste prothetische reconstructie, orthodontische banding, kaakchirurgie, moet enz.