Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > De behandeling voor gevoelige tanden

De behandeling voor gevoelige tanden

 

Dentine is de inwendige inhoud van een tand die wordt afgedekt en beschermd door het glazuur in de kroon en het cement in de root. Tandgevoeligheid wordt meestal veroorzaakt door blootgestelde dentine. Regelmatige slijtage van de tand kan het glazuur dunne vooral in het tandvlees, waar de kroon aan de wortel te maken. De email heeft geen levende cellen. Daarom kan het zich niet herstellen. Tot op zekere hoogte speeksel probeert het glazuur te herstellen door middel van remineralisatie. Maar wanneer de slijtage en de scheur krijgt de overhand krijgt, het glazuur geeft uiteindelijk weg. Dit onthult de dentine, die weinig buisjes of zenuwen bevat, aan de binnenzijde van de tand. Bij blootstelling aan temperatuurverschil via de voeding en vloeistoffen, het stimuleert de zenuwen, waardoor de ongemakkelijke symptomen van gevoelige tanden.

De behandeling van gevoelige tanden thuis

gegeneraliseerde, lichte tot matige dentine overgevoeligheid kan worden behandeld thuis met over-the-counter of op recept modaliteiten.

1. Desensibilisatie tandpasta

Poetsen met geplakt die desensibilisatie stoffen zoals fluoride kan helpen verlichten tanden gevoeligheid. Fluoride blok verwijderd van de dentinekanaaltjes, zodat de zenuwen niet krijgen gestimuleerd. Kalium-bevattende tandpasta's te verminderen dentine hypergevoeligheid door het inactiveren van zenuwen. Tandpasta's bevatten arginine en calcium carbonaat kan blijvende verlichting van gevoelige tanden. Enamel keer verloren kan niet teruggroeien op zijn eigen. Verloren emaille kan worden hersteld met tandpasta die calcium en fosfaat die mineralen die integreren in het oppervlak van de tanden en opnieuw opbouwen van een nieuwe laag van glazuur op de tanden leveren. Tandpasta met caseïnefosfopeptide-amorf calciumfosfaat (CPP-ACP) die beschikbaar zijn bij de tandarts helpen verminderen demineralisatie en remineralisatie te bevorderen.

2. Mondspoelingen

Het spoelen met een desensibilisatie mondwater regelmatig kan helpen gevoelige tanden. Een mondwater voor gevoelige tanden werkt door verlammende zenuwuiteinden en /of het versterken van het tandglazuur door het coaten met materialen die worden versterkt. Kiezen voor een niet-alcohol, zuurvrije mondspoeling. De meeste desensitizing mondspoelingen bevatten kaliumzouten, calciumfosfaat, fluoride, arginine, enz.

De behandeling van gevoeligheid in de kliniek van de tandarts

Gelokaliseerde ernstige gevoeligheid kunnen speciale behandeling nodig. Er zijn verschillende manieren om het te behandelen:

1. Mechanische barrière

Special fluoride gelen, spoelingen en lakken kunnen worden aangebracht op het getroffen gebied op een mechanische barrière tegen gevoeligheid vormen triggers en helpen verlichten tanden gevoeligheid. Blootgestelde dentine om de nek van de tand kan ook worden bedekt met afdichten of bindmiddelen.

2. Het behandelen van de onderliggende oorzaken

Uw tandarts kan u adviseren om een ​​gebitsbeschermer te dragen 's nachts als je schuren of knijp je tanden. Gaatjes kunnen worden gerepareerd met vullingen. Vullingen kan te overbelicht wortel worden gezet. Blootgesteld wortels kan ook een chirurgische gom graft nodig. Een wortelkanaalbehandeling kan de zenuw sensaties te blokkeren, en dus ook helpen bij de behandeling van gevoelige tanden afkomstig van een zachte pulp.

3. Lasers

Sommige tandartsen kunnen lasers gebruiken om het gemak symptomen van gevoelige tanden door gedeeltelijke of totale occlusie van dentine tubuli te helpen.