Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Is flossen goed of slecht voor gevoelige tanden?

Is flossen goed of slecht voor gevoelige tanden?

 

Flossen is een belangrijk onderdeel van uw mondverzorging routine. Er is een directe correlatie tussen slechte flossen en de ontwikkeling van tandvleesaandoeningen. Bad orale praktijken zoals ontoereikend borstelen, krachtig borstelen met een harde tandenborstel of het geven van flossen een miss kan ophoping van plaque veroorzaken over een periode van tijd. Dit kan leiden tot tandvleesaandoeningen, die tandvlees kan veroorzaken.

Terugwijkende gom lijnen kunnen de dentine bloot te leggen, waardoor de tand gevoelig. Wanneer dit gebeurt, is de kans groot dat uw tanden kan beginnen pijn te doen nadat je je tanden flossen. De heen en weer beweging van flossen kan de gevoeligheid in uw tanden veroorzaken.

Plaque kan een vals gevoel van de dekking te geven aan de blootgestelde dentine. Als u niet in de gewoonte van flossen en van plan te gaan doen, is het normaal om de gevoeligheid in de tanden te ervaren voor een paar dagen, omdat het reinigen van de binnenste delen van de tanden en tandvlees bloot eerder 'onbelicht' dentine om de voorwaarden te openen. Dit kan u verleiden om flossen te voorkomen. Maar in feite, flossen kan plaque uit de gebieden tussen uw tanden en onder het tandvlees te verwijderen om de gezondheid van uw tandvlees verbeteren en herbevestiging van gezond tandvlees om de tanden om de blootgestelde dentine te dekken.

Flossen je tanden kan schoonmaken de hoeken van de mond waar uw borstel niet kan bereiken en het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Vandaar flossen, gedaan ijverig, kan helpen zich te ontdoen van uw tanden gevoeligheid als gevolg van tandvlees. Wanneer u floss gebruiken, zachtjes curve het rond de basis van elke tand voor dat u gaat onder het tandvlees. Nooit snap of kracht, omdat dit kan kneuzen of snijden delicate tandvlees.