Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Wat veroorzaakt gevoeligheid van tanden?

Wat veroorzaakt gevoeligheid van tanden?

 

Dentine is de botachtige gemineraliseerd weefsel van een tand die wordt afgedekt en beschermd door het glazuur in de kroon en het cement in de root. Het is samengesteld uit vele kleine kanalen genoemd dentinetubuli, die helpen overbrengen sensatie van pijn en druk aan de pulp. Tanden gevoeligheid wordt meestal veroorzaakt door blootgesteld dentine.

Wat veroorzaakt gevoeligheid?

De dentinekanaaltjes bevatten dentine vloeistof. Wanneer het dentine geen prikkels die verdringen de dentine vloeistof activeert de zenuwuiteinden in de tand en triggers gevoeligheid wordt blootgesteld.

1. Warm en koud nemen warme of koude dranken en voedsel triggers gevoeligheid. Maar de meest gebruikelijke motivatie koud. Het inademen van koude lucht, koelvloeistof waterstralen en luchtstroom van een instrument tijdens de tandheelkundige behandeling, enz. Kan hetzelfde effect te hebben.

2. Raak van instrumenten of apparaten - Probe gebruikt tijdens tandheelkundig onderzoek, instrumenten die worden gebruikt voor het schalen en wortel schaven, etc. kan leiden tot gevoeligheid wanneer ze in contact komen met zichtbare dentine. Sommige mensen hebben zelfs gevoeligheid ondervinden bij hun tanden te poetsen of met behulp van een tandenstoker.

3. Suikers -. Wanneer suikerhoudende voedingsmiddelen worden gegeten, de osmotische gradiënten uit suiker induceert impulsen en prikkelt de zenuwen in de tand veroorzaken van gevoelige tanden

4. Acid -. Het eten van zure voedingsmiddelen en dranken en bepaalde tandheelkundige ingrepen die zuur te gebruiken om de tand te etsen kunnen gevoelige tanden leiden