Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Natuurlijke remedies voor gevoelige tanden

Natuurlijke remedies voor gevoelige tanden

 

Lees dit in Tamil

Heeft u de gedachte van het bijten van een ijsje of een kopje warme koffie vrezen? Zijn uw gevoelige tanden waardoor u niet achter uw favoriete voedsel blijven? Er zijn vele redenen voor een gevoelige tand. Daarom is het raadzaam om de hulp van een tandarts te zoeken en krijgen dienovereenkomstig behandeld. Hier zijn een aantal natuurlijke remedies om de gevoeligheid in uw tanden te verlichten voordat je die afspraak maken om uw tandarts te maken.

Baking Soda

Low pH vernietigt het glazuur. Slijtage van het tandglazuur onthult de dentine eronder veroorzaakt gevoeligheid. Zuiveringszout verhoogt de pH en helpt neutraliseren van de zure pH door de bacteriën in de mond. Spoel je mond met bakpoeder toegevoegd aan water. Pas geen zuiveringszout op de tanden als het licht abrasieve de tanden glazuur. Herhaaldelijk gebruik kan in feite eroderen het glazuur na verloop van tijd

Mosterd olie en steenzout

Rock zout heeft antibacteriële eigenschap en helpt om snel verlichting van gevoelige tanden te krijgen. Mosterd olie versterkt het tandvlees en kan helpen verlichten gevoeligheid veroorzaakt door terugtrekkend tandvlees. Meng een theelepel steenzout met een theelepel mosterd olie en zachtjes masseren van uw tanden en tandvlees mee. Laat het gedurende 5 minuten en spoel je mond met lauw water.

Kruidnagelolie

Clove, of laung
, heeft anti-inflammatoire, anti-bacteriële en verdoving eigenschappen naast rijk aan antioxidanten. Dit oude kruid helpt bij het bestrijden van infecties en verlichting van tand pijn. Het aanbrengen van een kruidnagel olie staafje op de tanden kan ook helpen verlichten tanden gevoeligheid.

Salt

Het spoelen van je mond met 2 theelepel zout in een glas warm water kan fungeren als een mond schoner en zijn voordelig voor uw gevoelige tanden ook.

Propolis

Propolis (bee lijm) is een mengsel van was en hars stof ontstaan ​​uit een mix van toppen van enkele bomen met de stof uitgescheiden uit klieren bee's . Volgens een studie propolis kan dentine permeabiliteit verminderen en het tegengaan van gevoelige tanden.

sesamolie

Zwevend sesamolie rond in je mond doet wonderen voor uw gevoelige tanden. Het doodt de bacteriën in de mond en helpt re-mineraliseren tandglazuur ook. Het versterkt het tandvlees en kan gevoelige tanden te verlichten als gevolg van teruggetrokken tandvlees.

Oregano-olie

Olie van oregano is een antiseptisch en een krachtige pijnstiller. Wrijven oregano-olie rond de gevoelige tand kunt u verlichting geven

U kunt alo graag lezen:.

  • Tanden gevoeligheid - oorzaken en behandeling
  • Wat maakt uw tanden gevoelig?
  • 10 gewoontes die je tanden en tandvlees kan vernietigen
  • 10 tekenen van tandproblemen je niet wist
  • Hoe teentjes kunnen helpen met kiespijn!
  • Home remedies voor al uw mondelinge gezondheidsproblemen