Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Gevoelig tandvlees? Drie Verrassende Causes

Gevoelig tandvlees? Drie Verrassende Causes

 

Het tandvlees zijn vaak een verwaarloosd deel van uw mondgezondheid routine. Hoewel je regelmatig kunnen poetsen en zie uw tandarts voor geplande controles, je tanden meestal stelen de show. Zelfs als u merkt dat uw tandvlees pijnlijke of gezwollen, zou je de pijn voor een holte fout. Maar gezondheid van het tandvlees is uiterst belangrijk, en moet een topprioriteit worden gemaakt bij de verzorging van uw mondgezondheid. Immers, dit weefsel vertrouwd om je tanden te beschermen en houd ze gezond, en terwijl parodontitis is de boosdoener in veel gevallen kan gevoelig tandvlees een symptoom van andere orale irriterende stoffen, ook.

Symptomen van Gum Gevoeligheid

zwelling en tederheid zijn vaak tekenen van gingivitis, maar het is niet de enige voorwaarde dat uw tandvlees kan verlaten minder dan robuust gevoel. Het is begrijpelijk nemen gevoelig tandvlees zijn het resultaat van gingivitis, maar dit is niet altijd het geval. of ontstoken en pijnlijke na het toepassen van een matige druk (bij het poetsen van je tanden, bijvoorbeeld) - - Als uw tandvlees gevoelig voor warm en koud geworden gingivitis is slechts één van de mogelijke oorzaken. Denk aan uw symptomen om te zien of het is het resultaat van een van de volgende verrassende oorzaken van gevoelig tandvlees:

1. Borstelen Too Hard

tandvlees Sommige individuen kunnen gevoelig zijn voor druk, in het bijzonder wanneer die lijden aan tandvleesaandoeningen, dus te hard borstelen of met behulp van een zeer abrasieve tandpasta kan ze vertrekken gevoel prikkelbaar. U hoeft niet een stijve tandenborstel nodig hebt om een ​​grote schoon te krijgen; Integendeel, het gaat om techniek. Overweeg een zachte tandenborstel zoals Colgate ® 360 ° ® Enamel Health ™, dat zachter borstels en polijsten cups die u in staat om zich te concentreren op meer zachtjes borstelen gebruikt. Masseer uw tandvlees in heen en weer bewegingen in plaats van borstel hard aan bacteriën die reeds tot tandsteen (die tandheelkundige hulp nodig heeft) kan zijn verkalkt verwijderen. En, als u merkt dat uw tandpasta irriteert uw tandvlees, overweeg dan een speciaal gemaakt voor de gevoelige mond.

2. Hormonale veranderingen

Geloof het of niet, veranderingen in je hormonen daadwerkelijk kan leiden tot een gevoelig tandvlees ook. Tandvlees gevoeliger, volgens de American Dental Association (ADA), omdat hormonale schommelingen - zoals die vaak voor tijdens de zwangerschap - kan de manier waarop uw lichaam samenwerkt met de bacteriën u kennismaken met je mond te veranderen. Dit kan resulteren in tandvlees en tandbederf, dus het is belangrijk om uw tandarts zoals gepland tijdens de zwangerschap te zien, en ook van eventuele veranderingen in de mondgezondheid om uw OB /GYN om te voorkomen dat blijvende schade.

3. Eten of Appliance Irritatie

Bepaalde zure voedingsmiddelen en nieuwe orale apparaten kunnen verlaten uw tandvlees gevoelig en pijnlijk gevoel, respectievelijk. Zure voedingsmiddelen, in het bijzonder, kan leiden tot irritatie en zelfs zichtbaar zweren veroorzaken op de tender weefsel van het tandvlees. Aften en zelfs tandvlees die worden uitgespaard kan een ongelukkig neveneffect te consumeren dingen zoals citrusvruchten, frisdrank en suikerhoudende merken van yoghurt in overmaat. Daarom proberen te elimineren zure voedingsmiddelen uit uw dieet, en kijk of je gevoeligheid verdwijnt in de komende dagen. Hetzelfde geldt voor orale apparaten: Steunen, houders, kunstgebitten en mond bewakers kunnen allemaal sleepboot op uw tandvlees, waardoor het extra mals als ze tijdelijk gevoeliger onderliggende weefsel hebben blootgesteld. In sommige gevallen zal deze gevoeligheid verdwijnen als mond aanpast aan het apparaat. Als uw tandvlees blijft pijn doen, maar zie uw tandarts of orthodontist om de juiste pasvorm te garanderen met minder gevoeligheid.

Gum ziekte is vaak de reden voor parodontale pijn, maar het is niet altijd de reden van uw gevoeligheid. Tandvlees die gevoelig zonder bloeden zijn zouden kunnen proberen om u een ander verhaal te vertellen. Voordat het toerekenen van de pijn gingivitis, overwegen een aantal van de andere oorzaken - je zou verbaasd zijn welke van uw gewoonten zou kunnen veroorzaken ontstoken tandvlees
.