Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Gevoelig tandvlees vs. gevoelige tanden

Gevoelig tandvlees vs. gevoelige tanden

 

Als het gaat om uw mond, twee van de belangrijkste radertjes in de motor zijn de tanden en tandvlees. Het is gemakkelijk om de noodzakelijke functies die zij verrichten voor lief te nemen - dat wil zeggen, totdat je mond is in pijn. Of u nu gevoelig tandvlees en gevoelige tanden, ofwel is een recept voor orale ongemak. Hier zijn de verschillen tussen de twee en een aantal manieren om de pijn te verlichten

Gum Gevoeligheid

Gum gevoeligheid is precies wat het klinkt als -. Een vorm van irritatie die afkomstig zijn van het tandvlees. Als je denkt tandvlees gevoelig, zoeken zeer specifieke symptomen zeker: Gum gevoeligheid kan het gevolg zijn van gingivitis, de eerste fase van tandvleesaandoeningen. Enkele symptomen van gingivitis zijn gezwollen en gevoelig tandvlees, die gemakkelijk bloeden en wekken slechte adem, volgens de American Dental Association (ADA) Mouth gezonde plaats. Als gingivitis vordert in geavanceerde tandvleesaandoeningen, terugtrekkend tandvlees is nog een voorwaarde om op te letten.

Gum gevoeligheid als gevolg van gingivitis of parodontitis wordt meestal veroorzaakt door een slechte mondhygiëne. Plaque is de voornaamste boosdoener van deze gevoeligheid als het bouwt langs het tandvlees en, indien onbehandeld, kan evolueren tot geavanceerde tandvleesaandoeningen. Extra oorzaken zijn diabetes, het gebruik van tabak, scheve tanden en zelfs zwangerschap.

Tooth Gevoeligheid

Tooth gevoeligheid heeft van een aantal veel voorkomende symptomen van zijn eigen. Vind je jezelf huiverend bij het poetsen of flossen bepaalde tanden, tand pijn bij het eten of drinken van iets kouds of zelfs hetzelfde gevoel bij het consumeren van iets warm, zure of zoete.

Tooth gevoeligheid heeft vele kleinere tandheelkundige oorzaken, waarvan sommige die vergelijkbaar zijn met tandvlees pijn, zoals waargenomen door de ADA: holtes en tand breuken, terugtrekkend tandvlees, versleten tandglazuur, blootgesteld tand dentine, losse vullingen en, ten slotte, tandvleesontsteking. Slijpen je tanden of borstelen ze met te veel kracht, zijn twee extra acties die de gevoeligheid in uw tanden te creëren. Het overmatig gebruik van mondwater of zelfs een gebarsten tand kan ook zenuwen die irritatie opleveren bloot te leggen, volgens Beth W. Orenstein van Everyday Health.

behandeling en preventie

Hoewel beide tandvlees en gevoelige tanden kan leiden tot ernstige mond gezondheidsproblemen, elk zijn zeer te behandelen en te voorkomen. De beste manier om gevoelig tandvlees, gevoelige tanden en eventuele problemen die voortvloeien uit beide is door het beoefenen van en het behoud van een goede mondgezondheid te voorkomen. Dit begint met het gebruik van een tandpasta, zoals Colgate Total ® Clean Mint, waarvan een groot aantal voordelen zijn het voorkomen van plaque en gingivitis - twee boosdoeners die kunnen leiden tot gevoelig tandvlees. Flossen en onderhouden van een voedzaam dieet ook helpen bij het houden van uw tandvlees gezond.

Gevoelige tanden kunnen worden behandeld door een desensibilisatie tandpasta en fluoride gel. Andere opties kunnen lijmen, gom enten en een wortelkanaalbehandeling, als aanbevolen door uw tandarts. En zoals altijd, als een van beide probleem aanhoudt, raadpleeg dan uw tandarts voor een mondeling examen.