Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hoe Gevoelige tanden kunnen voorkomen en hoe te reageren

Hoe Gevoelige tanden kunnen voorkomen en hoe te reageren

 

De gedachte van ijs of warme soep kan smakelijke voor de meeste mensen, maar het is ineenkrimpen-waardige voor degenen die gevoelige tanden. Gelukkig hoeft te lijden in stilte. Tanden kunnen gevoelig zijn om verschillende redenen geworden; uw primaire tandarts of mondhygiënist kan de oorzaak en een juiste reactie te bepalen.

Commons Oorzaken

De top of kroon van een tand wordt gedekt door glazuur, dat is beschermend om de onderliggende, gevoeliger laag van dentine. De wortel heeft ook onderliggende dentine dat is bedekt met een beschermende laag van cement. En een kleine pauze in het glazuur kan leiden tot gevoeligheid. De oorzaak van deze pauze kan tandbederf, gebroken tand structuur of zelfs versleten-away glazuur zijn van slijpen je tanden 's nachts. In dit geval zal behandeling van gevoeligheid vereist het repareren van de tand.

Gum ziekte kan ook leiden tot het ontwikkelen van tanden gevoeligheid. Terugtrekkend tandvlees kan de wortel van de tand blootgesteld te worden en, uiteindelijk, bedekt met tandplak en tandsteen. Met een grondige reiniging van uw tandarts en het verbeteren van je persoonlijke mondhygiëne, zal de gevoeligheid te verbeteren. Toch is de natuurlijke blootstelling van de hals van de tand - onder het einde van het glazuur - kan nog steeds leiden tot dit probleem, zonder initiële bederf of tandvleesontsteking

Nadat uw tandarts heeft uitgesloten dat een aantal van deze oorzaken, hij. of zij kunnen een behandelingsregime te verschaffen. Het kan zowel een in-office en at-home aanpak.

Chairside Behandeling

In-office tandheelkundige behandelingen zijn gebaseerd op het creëren van een oppervlak zegel op blootgestelde dentine. Uw dentine microscopisch kleine openingen genoemd tubuli, die, zoals door de American Dental Association (ADA), kan de zenuw in het midden van de tand wordt beïnvloed door temperatuurveranderingen laten. Aldus kan fluoride worden toegepast om deze buisjes te verzegelen. Tandartsen ook gebruik maken van andere chemische stoffen die kristallen vormen in de buisjes, verzegelen ze af. Bonding of witte vullingen aangebracht op blootgestelde gebieden kunnen worden gebruikt in gebieden die niet reageren op fluoride of andere chemische behandelingen. In vergevorderde gevallen kan een wortelkanaalbehandeling nodig zijn om zich te ontdoen van de gevoeligheid van de tand te krijgen.

Verkoop aan huis Behandeling

Uw tandarts kan je schrijft een recept voor dagelijkse at-home therapie. Deze therapieën, zoals Colgate ® Duraphat Varnish, bevatten een hoog niveau van natrium fluoride dat u op de tanden te plaatsen terwijl je borstel. Met behulp van een borstel of zelfs een cottom wattenstaafje, het aanbrengen van deze lak zet een film op uw glazuur aan de dentine te beschermen, zodat je gevoeligheid natuurlijk kunnen afnemen in de tijd.

Zijn mijn tanden Gevoelige? '

Veel mensen weten dat ze gewoon gevoelige tanden van tijd tot tijd, en moet een aantal over-the-counter helpen om het op afstand te houden. Gelukkig zijn verschillende tandpasta's zijn zelfs effectief in de bestrijding van dit incidentele gevoeligheid. Colgate ® Sensitive Enamel Bescherm ™ en Colgate ® Sensitive Pro-Relief ™ Enamel Repair moeten beide worden tweemaal per dag gedurende een aantal weken om je gevoeligheid te verlagen.

Als uw levensstijl wordt beïnvloed door tanden die niet kan omgaan met bepaalde voedingsmiddelen, kunt u uw tandarts of mondhygiënist. Wees gerust zijn er zeer effectieve behandelingen beschikbaar zijn, en je kunt beginnen met het helen van uw tanden vandaag voor een ijsje morgen.

Meer informatie over hoe zwembaden uw email kan beschadigen in de Colgate middelen Oral Care .
Over de auteur: James Burke Fijn, DMD, is assistent Dean voor postdoctorale programma's, hoogleraar Klinische Tandheelkunde, en de directeur van de Post Graduate Parodontologie aan de Columbia University College van Dental Medicine, New York. Hij heeft een hoofdonderzoeker of co-onderzoeker in gefinancierde onderzoeksprojecten geweest en is auteur of co-auteur van talrijke artikelen, hoofdstukken en samenvattingen in de literatuur met betrekking tot parodontale aandoeningen, waaronder co-authoring de tekst Clinical Guide to Parodontologie. Daarnaast heeft Fine gepresenteerd op uitnodiging lezingen en seminars. Hij onderhoudt een praktijk beperkt tot parodontologie in Hoboken, NJ, en in de faculteit praktijk aan de Columbia University.