Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hoe werkt Mouthwash voor gevoelige tanden Work?

Hoe werkt Mouthwash voor gevoelige tanden Work?

 

Regular spoelen met specifieke soorten mondwater kan eigenlijk brengen opluchting voor velen die last hebben van gevoelige tanden. Een mondwater voor gevoelige tanden bevat ingrediënten die gevoelloos zenuwuiteinden en helpen versterken tandglazuur en kan worden gebruikt samen met gelijke tandpasta of op zichzelf. Studies tonen aan dat mondwaters zo goed als tandpasta kan verminderen gevoeligheid.

gevoelige tanden

Afhankelijk van de oorzaak Volgens de American Dental Association (ADA), middels desensibilisatie tandheelkundige producten thuisbehandelingen kan de gevoeligheid te onderdrukken. Mondwaters ongevoelig tanden in twee belangrijke manieren: door het toepassen van oplossingen die de delicate buisjes in de onderliggende dentine gebied van de tanden verdoven, en door het bekleden van uw tandglazuur met materiaal dat het versterken en het sterker maken. Deze versterking van de verbindingen ook in deze microscopisch kleine buisjes die leiden naar de binnenste tand pulp door het tandbeen dat onder het tandglazuur ligt vullen. Resultaten niet 's nachts gebeuren, echter. Het neemt regelmatig gebruik voor de opbouw van de verlamming effect en het versterken van het tandglazuur.

Verdovende Ingredients

Een reeks van actieve ingrediënten in mondwater kunnen gevoelige tanden te verminderen. Kaliumcitraat, kaliumnitraat en natrium fluoride zijn enkele van de ingrediënten die in de commerciële mondwaters om hulp te bieden, per een studie gepubliceerd in het Journal of Conservatieve Tandheelkunde. Bovendien legt Tufts Nu, calciumfosfaat en anorganische fluoriden zoals stannofluoride worden gebruikt in mondwaters om hetzelfde effect. Kaliumcitraat en kaliumnitraat ongevoelig de zenuwen in het gebit, en natrium fluoride, calciumfosfaat en tinfluoride verbeteren tandglazuur terwijl het coaten van de microscopisch kleine buisjes in het dentine.

mondwater of Tandpasta?

Het kan moeilijk zijn om te beslissen of een mondwater of tandpasta om je gevoeligheid te behandelen gebruiken, maar onderzoek suggereert beide zijn even effectief. In 2012, Journal of Clinical and Experimental Tandheelkunde publiceerde een studie waarin een mondspoeling en een tandpasta die natriumfluoride en kaliumnitraat bevatten. Dertig patiënten werden verdeeld in twee groepen van vijftien: Eén groep geborsteld tweemaal per dag met een tandpasta met 5 procent kaliumnitraat, natriumfluoride, xylitol en triclosan; en de tweede groep gespoeld tweemaal per dag met een mondspoeling met 3 procent kaliumnitraat, natriumfluoride, xylitol en triclosan. De tweede groep gebruikt een niet-gefluorideerde tandpasta. Gevoelige tanden werd gemeten na twee en vier weken. Beide groepen een significante desensibilisatie effect, en er was geen verschil tussen de twee groepen die een voordeel bij het verminderen van gevoelige tanden voorzien. Als u gevoelige tanden, kunt u een speciale mondspoeling te gebruiken, zoals Colgate ® Sensitive Pro-Relief Mondwater ™, of een tandpasta voor gevoelige tanden, of beide.

Gevoelige tanden kan een teken zijn van ernstige gebitsproblemen, dus altijd elke gevoeligheid voor uw tandarts te noemen. Hij kan de bron van uw ongemak te controleren en bieden in-office behandelingen. . In de tussentijd kunt u vertrouwt een mondspoeling voor gevoelige tanden om u verlichting van de huidige pijn te bieden

bron van het beeld: morgueFile