Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hoe Gevoelige tanden tandpasta reinigt een Tender Mouth

Hoe Gevoelige tanden tandpasta reinigt een Tender Mouth

 

Als het steekt wanneer u een slokje van een koud drankje te nemen of je tanden poetsen, je bent niet alleen. Een 2013 studie gepubliceerd in het Journal of the American Dental Association (ADA) bleek dat meer dan 12 procent van de mensen hadden gevoelige tanden. Ongeacht de oorzaak, maar je moet een paar opties als het gaat om de behandeling van hen. Gevoelige tanden tandpasta is een effectieve manier om uw tanden te versterken en het verminderen van de pijn en het ongemak dat de gevoeligheid veroorzaakt.

The Main Ingredient

Kaliumnitraat, vaak actief belangrijkste ingrediënt in gevoeligheid tandpasta, is een van de door de ADA goedgekeurd voor gebruik bij de behandeling van gevoelige tanden ingrediënten. Deze verbinding kan sijpelen in het oppervlak van het tandglazuur, bereiken de zenuwen binnen. De kaliumnitraat dan blokkeert de signalen die de zenuwen in je tanden meestal naar de hersenen sturen ongemak veroorzaken. Hoewel het actieve ingrediënt in tandpasta voor gevoelige tanden effectief is, duurt het meestal verschillende vormen van gebruik van de tandpasta voordat je kunt zien en voelen het verschil.

Fluoride voor gevoelige tanden

Gevoelige tanden tandpasta bevat ook fluoride, en hoewel dit bekende stof pijn niet zal blokkeren, helpt het versterken van het glazuur van de tanden, waardoor sterke voedsel bereiken de zenuwen. Het heeft het extra voordeel dat het risico voor holten, ook. Sommige tandpasta gemaakt voor gevoelige tanden, zoals Colgate ® Sensitive, bevatten hogere niveaus van fluoride dan gewone tandpasta, en kan daarom nuttig zijn afhankelijk van het niveau van gevoeligheid. Samen met het gebruik van een tandpasta die fluoride bevat, kunt u ook overwegen om uw tandarts fluoride gels of vernissen van toepassing zijn op uw tanden tijdens de halfjaarlijkse controle naar uw email verder te versterken.

Uw product Options

A verscheidenheid van tandpasta voor gevoelige tanden zijn vandaag beschikbaar: maximum sterkte tandpasta voor gevoelige tanden bevatten meestal 5 procent kaliumnitraat, de grootste hoeveelheid door de Food and Drug Administration (FDA) liet in een niet-receptplichtige tandpasta. Hoewel het verminderen van de gevoeligheid is de algemene doelstelling van een gevoelige tanden tandpasta, het is niet het enige doel; Deze tandpasta's bieden ook holte en de bescherming van tandbederf, en bijdragen tot het verminderen tandsteen levels. Sommige producten helpen witter de tanden en, met behulp van schuurmiddelen die speciaal zijn ontwikkeld om voorzichtig vlekken te verwijderen van het oppervlak van het glazuur is. Andere tandpasta's zijn ontworpen om minder schurende te zijn, het verminderen van erosie in het tandglazuur.

Wat u kunt doen

Met behulp van een tandpasta voor gevoelige tanden is slechts het begin. De manier waarop je borstel, wat je eet en hoe goed u zorg voor uw tanden spelen allemaal een rol in het helpen om de gevoeligheid te verminderen. Bijvoorbeeld, borstelen met teveel kracht of kracht kan leiden tot erosie van het glazuur. Proberen om meer zachtjes te poetsen met een zachte tandenborstel. Wees voorzichtig wanneer u uw tandvlees poetsen rond, ook de kans om ze weg te trekken en de wortels van uw tanden bloot te verminderen.

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan ook het glazuur van je tanden te verzwakken, waardoor de gevoeligheid meer waarschijnlijk. Suikerhoudende voedingsmiddelen verhogen het risico op tandbederf, maar zure voedingsmiddelen verhogen het risico op erosie van het glazuur en gevoelige tanden. Soms, suikerhoudende voedingsmiddelen zijn ook zure voedingsmiddelen, zoals frisdrank en sap. Zure voedingsmiddelen zijn onder andere citrusvruchten, augurken en appels -. Voedingsmiddelen die verder gezond zijn

Een van de manieren om de blootstelling van uw tanden terug te brengen tot dit zuur is om een ​​rietje bij het drinken te gebruiken, en drink een glas water tijdens het eten. Hoewel het meestal aanbevolen dat je borstel meteen na een maaltijd, als je een hoger risico voor glazuur erosie, is het vaak een goed idee om te wachten ongeveer een uur voor het poetsen. Zure voedingsmiddelen te verzachten uw email, en tandenpoetsen te snel na het eten het verder kan schuren.

Uw tandarts kan meer hulp bieden als het gaat om de behandeling van uw gevoelige tanden. Hij kan u adviseren over hoe lang de tandpasta en wat gebruiken om te doen als het niet het reliëf je na hoeft te verstrekken.