Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Oorzaken en Behandelingen van uiterst gevoelige Teeth

Oorzaken en Behandelingen van uiterst gevoelige Teeth

 

Het is gebruikelijk voor warme en koude gerechten om gevoelige tanden veroorzaken, maar als je pijn hebt, samen met andere symptomen - zoals loszittende tanden, gezwollen tandvlees of pijn tijdens het kauwen - u kunt uiterst gevoelige tanden veroorzaakt door een ander tandheelkundig probleem. Uw tandarts kan het probleem en de juiste behandeling te bepalen, maar het is het beste om te weten wat je zelf doet om deze mondelinge probleem veroorzaken.

Wat is gevoelige tanden?

De kronen, of het gedeelte van de tanden boven je tandvlees, zijn bedekt met een laag beschermend glazuur, terwijl de wortels onderstaande tandvleesgrens beschermd met een materiaal genaamd cement. Onder het glazuur en cement is dentine, die minder dicht is dan de beschermende afdekkingen. Het dentine bevat microscopisch kleine kanalen genaamd dentine tubuli, en als email of cement slijt of beschadigd raakt, dan onthult de dentine. Wanneer de tandvlees zich terugtrekt en bloot de dentine, de tubuli fluïdum te laten stromen daarin en worden beïnvloed door warmte en kou waardoor de zenuwen in de tand gevoeligheid en pijn Volgens de American Dental Association (ADA) Mouth gezonde plaats.

Wat is de oorzaak?

Waarom zou het glazuur of cement slijten? Het kan zijn dat het nuttigen van te veel zure voedingsmiddelen en dranken, tandenpoetsen te agressief of overmatig gebruik van bepaalde tand whitening producten. Echter, met een extreem gevoelige tanden, of overgevoeligheid, hoe groter de kans oorzaken zijn die meer dentine, zoals tandbederf, versleten vullingen of gebroken tanden bloot.

In-Office Treatment

Omdat uiterst gevoelige tanden vaak worden veroorzaakt door een meer complexe tandheelkundig probleem, is het belangrijk om een ​​tandarts te zien en hebben het probleem direct behandeld. Dit kan een kroon, inlay of binden omvatten, afhankelijk van het probleem. Als u gom ziekte die heeft geleid tot een chronische of vergevorderd stadium, zult u nodig hebt om dit te behandelen als goed.

Als je tandvlees hebben verloren van de wortel, uw tandarts kan een chirurgische gom graft aan te bevelen betrekking hebben op de wortels, zodat ze weer bent beschermd. Als u aanhoudende en ernstige gevoeligheid dient een röntgenfoto wordt genomen om te bepalen of een wortelkanaalbehandeling de afgifte, die volgens de American Association of Endodontists (AAE), verwijdert de zenuw kan dus het is er niet meer ertoe leiden pijn.

Verkoop aan huis Behandeling

U kunt ook wat hulp van een desensibilisatie tandpasta te vinden. Producten zoals Colgate ® Gevoelige bevatten ingrediënten die helpen bij de bescherming van het tandoppervlak. Uw tandarts kan ook aan een fluoride gel behandeling, die uw huidige tandglazuur versterkt, het verminderen van de sensaties verzonden naar de zenuw.