Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Hoe maak je gevoelige tanden Treatment

Hoe maak je gevoelige tanden Treatment

 

Craving dat roomijskegel frustrerend kan zijn als gevoelige tanden stop je elke keer na te streven. Proper gevoelige tanden behandeling kan helpen u terug in uw favoriete smaak te duiken. In plaats van het lijden in stilte, ontdek de belangrijkste probleem, dat kan worden in de blootgestelde delen van uw tanden wortels.

De Root Cause

Emaille is een sterke natuurlijke schild dat de kroon van de covers tand, net boven het tandvlees. De wortel van uw tanden, maar worden meestal beschermd door het tandvlees, en een klein beetje van de teruglopende tandvlees kan blootstellen. Terugtrekkend tandvlees kan worden veroorzaakt door slechte mondhygiëne, een tandenborstel en ongepaste borsteltechniek, tandenknarsen en klemmen, of zelfs veroudering. Onder het tandvlees, de wortel heeft een zeer dunne beschermende laag genaamd cement, maar als het meest gevoelige deel van de tand eronder - genaamd dentine - wordt ontdekt, kan je root kwetsbaar geworden in de tijd. Wanneer de wortel wordt blootgesteld aan temperatuur of vloeistof verandert, kan de zenuw in de pulp worden beïnvloed, hetgeen leidt tot gevoeligheid. Dus super warm of koud voedsel, en zelfs stoffen die je tanden krassen, kan leiden tot ongemak. Bij sommige mensen kunnen zoete voedingsmiddelen gevoeligheid te creëren.

De diagnose

Ten eerste, raadpleeg dan uw tandarts om erachter te komen wat de oorzaak van uw tandvlees is en of behandeling nodig is om dit te corrigeren. Vele factoren kunnen gevoelige tanden veroorzaken of een individuele tand gevoelig. Tandbederf, gebroken vullingen, wortelkanaalbehandelingen problemen, slechte mondhygiëne, slijpen en tandvleesaandoeningen kan leiden tot gevoelige tanden. Uw tandarts kan een examen en een reeks van X-stralen uit te voeren om de oorzaak van uw gevoelige tanden te bepalen.

The In-Office Treatment

Gevoelige tanden behandeling kan starten in het kantoor, dat kan omvatten een reiniging mondhygiëne instructies en de toepassing van een flegmatiseringsmiddel blootgestelde tanden van het genezingsproces te beginnen. Het flegmatiseringsmiddel komt het gevoelige gebied van de tanden en blokkeert de dentinetubuli waarmee temperatuurschommelingen of lucht om de zenuwvezels in zenuwen van de tand (ook bekend als de pulp) stimuleren. Deze middelen zijn onder andere hoge concentraties van fluoride en sets als het in contact komt met je speeksel.

Het aan huis Behandelingen

U kunt uw gevoelige tanden te behandelen thuis met de juiste tandpasta. Sommige gevoelige tandpasta, hetzij recept of over-the-counter opties, kan hoog genoeg concentraties fluoride of andere chemicaliën om de gevoeligheid in de tijd te verminderen. Colgate ® Enamel Health ™ Sensitive bevat kaliumnitraat en natrium fluoride aan glazuur te versterken en verlichting van gevoelige tanden. Uw tandarts kan u ook adviseren om een ​​tandenborstel ontworpen voor gebruik met gevoelige tanden te gebruiken. Met de verbeterde hygiëne, zal gevoelige tanden meestal omgekeerde zelf.

De Outcome

Zelfs als je de meest orale-bewuste persoon die je kent, is het onmogelijk om te kijken naar een tand en te identificeren als het gevoelig is. Maar een gevoelige mond kan met succes worden behandeld. Een bezoek aan de tandarts is de eerste stap, en effectieve producten thuis zal op lange termijn behandeling voort te zetten. Hoewel het kan duren tot acht weken voor gevoelige tanden te laten verdwijnen, moet je niet worden ontmoedigd zoeken naar effectieve producten die zijn ontworpen om gevoelige tanden te behandelen

Over de auteur:. James Burke Fijn, DMD, is assistent Dean voor postdoctorale programma's, hoogleraar Klinische Tandheelkunde, en de directeur van de Post Graduate Parodontologie aan de Columbia University College van Dental Medicine, New York. Hij heeft een hoofdonderzoeker of co-onderzoeker in gefinancierde onderzoeksprojecten geweest en is auteur of co-auteur van talrijke artikelen, hoofdstukken en samenvattingen in de literatuur met betrekking tot parodontale aandoeningen, waaronder co-authoring de tekst Clinical Guide to Parodontologie. Daarnaast heeft Fine gepresenteerd op uitnodiging lezingen en seminars. Hij onderhoudt een praktijk beperkt tot parodontologie in Hoboken, NJ, en in de faculteit praktijk aan de Columbia University.