Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Wat zijn de oorzaken Gevoelige tanden?

Wat zijn de oorzaken Gevoelige tanden?

 

Als u voorkomen dat het eten koud voedsel of het drinken van warme dranken, omdat uw tanden gevoelig zijn, is het misschien tijd om de bodem van deze pijnlijke aandoening te krijgen. Ongeveer 40 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten ervaring gevoelige tanden, volgens de Academie voor Algemeen Tandheelkunde (AGD). Dus wat de oorzaak van gevoelige tanden? Elk aantal onderliggende gebitsproblemen, en een diagnose begint met uw tandarts.

Van Dentin Overgevoeligheid

De binnenkant van je tanden is voornamelijk samengesteld uit een materiaal genaamd dentine, die microscopisch kleine buisjes bevat gevuld met kleine zenuwuiteinden. Een harde buitenste laag van glazuur beschermt de dentine binnen de kroon deel van uw tand, en de dentine naar beneden uit te breiden tot de wortel van uw tand wordt beschermd door een laag cement. Volgens de American Dental Association (ADA) Mond Gezond site, dentine overgevoeligheid of zenuw irritatie optreedt wanneer dentine verliest zijn beschermende omhulsel van email of cement, waardoor de zenuwuiteinden te warm, koud, zure of plakkerig voedsel. Ouch

Oorzaken van gevoelige tanden

Gevoelige tanden kunnen worden veroorzaakt door de volgende tandheelkundige problemen:

 • Versleten tandglazuur van het gebruik van een harde tandenborstel en het gebruik van een harde grip terwijl agressief borstelen.
 • Tooth erosie als gevolg van zeer zure voedingsmiddelen en dranken.
 • Tandbederf, versleten lekkende vullingen en gebroken tanden die het tandbeen van uw tanden bloot.
 • tandvlees dat je root oppervlak verlaat blootgesteld
 • Slijpen je tanden 's nachts
 • Post tandheelkundige behandeling gevoeligheid -... gemeen hebben, maar tijdelijk, in het bijzonder met de procedures zoals kronen, vullingen en het bleken van tanden

  Voorlopige tandheelkundige behandeling

  het hebben van een gesprek met uw tandarts is de eerste stap in het vinden van verlichting van uw ongemak. Beschrijf uw symptomen, vertel uw tandarts als de pijn begon en laat hem of haar weten of er iets is wat normaal gesproken maakt het beter, zoals warme kompressen voelen.

  Na uw tandarts bepaalt de reden van uw gevoeligheid, hij of zij de onderliggende oorzaak te behandelen. De behandeling kan zo simpel zijn als de vaststelling van een holte of het vervangen van een versleten vulling. Echter, als uw ongemak komt van gom verlies bloot worteloppervlakken, kan uw tandarts suggereren een gom graft die een parodontoloog zou voeren om de wortel oppervlakte en de ondersteuning van de tand te beschermen.

  Desensitizing producten

  zelfs in situaties waar er geen duidelijke oorzaak voor de pijn, zijn er tal van behandelingen om u te helpen de gevoeligheid te beheren. Uw tandarts kan een in-office fluoride gel om het tandglazuur te versterken en pijnlijke sensaties te verminderen, terwijl de over-the-counter desensibilisatie tandpasta kan de zenuwuiteinden in de blootgestelde dentine blokkeren toe te passen. Tandpasta's zoals Colgate ® Sensitive moet worden gebruikt op een regelmatige basis, voor de beste resultaten die je kunt zien in slechts twee weken. Uw tandarts kan ook voorstellen dat u wrijf een aantal van de tandpasta rechtstreeks op de getroffen gebieden na het tandenpoetsen.

  Wat zijn de oorzaken gevoelige tanden is een mysterie je kunt oplossen met wat input van uw tandarts. Dus als je geweest bent die lijden aan pijnlijke gevoeligheid die je ervan weerhoudt het eten van het voedsel dat je liefde, een afspraak maken met uw tandarts vandaag de dag - en u kan het eten van ijs morgen
  .