Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Tooth Pain Hurts, maar je hoeft niet te lijden

Tooth Pain Hurts, maar je hoeft niet te lijden

 

Als u een holte of beschadigde tand, weet je dat het gaat pijn doen totdat deze wordt verzorgd door een tandarts. Maar als je tand pijn voor schijnbaar zonder reden, denk je misschien is er geen manier om het ongemak te behandelen. Pijn in je mond is nooit aangenaam, en om naar de wortel van het probleem kan u helpen om het probleem te behandelen en het behoud van de gezondheid en het uiterlijk van uw glimlach. Voor een beter resultaat, is het het beste om uw tandarts te zien zodra de pijn begint.

Oorzaken van pijn

Er zijn vele redenen waarom je zou kunnen worden ervaren pijn, merkt de American Association of Endodontists. Als de pijn is kortstondig en duikt terwijl je eten of drinken, zou je gevoelige tanden, dat is waarschijnlijk niet een ernstig probleem in behandeling nodig hebben. Echter, als je een scherpe pijn bij het bijten in voedsel, of als de pijn optreedt na het eten en drinken, je kan tandbederf of beschadigde pulp in een van je tanden. Een vulling die los komt, of een gebarsten of gebroken tand, kan ook leiden tot pijn.

De behandeling van pijn

De behandeling voor tand pijn is afhankelijk van de oorzaak en de ernst. Voor eenvoudige gevoelige tanden, kan uw tandarts raden het gebruik van een speciale tandpasta en borstelen van links naar rechts in plaats van op en neer om te voorkomen dat het aanraken van de blootgestelde tandoppervlak die kunnen worden veroorzaakt pijn. Het vermijden van zeer warm en zeer koude eten en drinken is ook een aanrader.

Voor meer ernstige oorzaken van de tand pijn, kan uw tandarts u doorverwijzen naar een specialist die het beter kunnen diagnosticeren en behandelen van de mondverzorging kwestie. Een wortelkanaalbehandeling kan nodig zijn voor de behandeling, schoon en repareren pulp schade. Als uw tandarts ontdekt een gebroken tand of een beschadigde vulling of kroon, kan hij de tand te repareren of te overwegen andere opties als de tand meer ernstig beschadigd en moet worden verwijderd en vervangen door een brug of implantaat. Dit zal de pijn te verlichten en te houden van het probleem van het veroorzaken van verdere problemen met de mondgezondheid.

Als uw tandarts ontdekt een holte, kan hij het uitvoeren van een eenvoudige procedure om hem te vullen, die ook beschermt de zenuwen die pijn veroorzaken in de omgeving. Dit is niet alleen pijn te minimaliseren, maar beschermt ook tegen verdere verval die verloren kunnen gaan van de tand volgens de Mayo Clinic.

Andere overwegingen

Tandhalsgevoeligheid of schade aan de tand zijn de meest waarschijnlijke daders van de pijn; echter, in sommige gevallen, kan een geheel andere conditie waardoor het ongemak je voelt. Mensen met chronische sinus problemen melden vaak kiespijn als een symptoom. Als dit het geval is, heb je waarschijnlijk het gevoel een doffe pijn in uw tanden en tandvlees in plaats van een gelokaliseerde pijn die je gemakkelijk kunt lokaliseren. Mensen die hun tanden te malen, een aandoening genaamd bruxisme, kan ook pijn in de tanden. Nogmaals, zal het meer waarschijnlijk een algemene pijn in plaats van een scherpe pijn. Beide aandoeningen kunnen worden behandeld door een arts of tandarts, dus bellen als de pijn aanhoudt of als u niet kunt achterhalen wat de oorzaak is.

Dental Emergency

Als u scherpe of ernstige ervaren pijn in je mond, zou het een tandheelkundige noodhulp en mag niet worden genegeerd. Bel uw tandarts meteen en beschrijven de pijn, zodat hij kan bepalen of je nodig hebt om onmiddellijk te worden gezien of kan wachten. Ondertussen over-the-counter pijnstillers zal de pijn verlichten tot op zekere hoogte tot er iets wordt gedaan om het probleem te behandelen.