Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Mogelijke oorzaken van Toothaches: Het is niet altijd een holte

Mogelijke oorzaken van Toothaches: Het is niet altijd een holte

 

Het maakt niet uit hoe nauwgezet je bent over uw mondverzorging routine, op een bepaald punt in je leven zult u waarschijnlijk het ongemak van een kiespijn ervaren. Hoewel een holte is de meest waarschijnlijke boosdoener, het is slechts een van de vele mogelijke oorzaken van tandpijn.

Tooth Gevoeligheid

Als u last heeft scherpe pijn bij het eten of drinken warme of koude gerechten, is het zou kunnen betekenen dat u een holte. Het kan ook een teken dat je gevoelige tanden kan hebben, hetzij van terugtrekkend tandvlees of van een dunner worden van je tandglazuur te zijn. Terwijl u wacht op een afspraak bij de tandarts om de oorzaak van uw gevoelige tanden te bevestigen met behulp van een zachte tandenborstel en een tandpasta ontwikkeld voor de gevoelige tanden kan helpen verlichten van de symptomen.

Sommige Toothaches zijn ernstiger

Als de pijn die je ervaart is een scherpe, stekende pijn als je bijt op je eten, de oorzaak van uw kiespijn kan een holte of een gebroken tand. Als het een kloppende, onophoudelijke pijn, aan de andere kant, je kan een abces of een infectie die zo snel mogelijk moet worden opgevangen hebben.

Het misschien niet eens Be Your Teeth
< p> een minder vaak voor, maar belangrijke oorzaak van de tand pijn is een sinus-infectie. Als alleen je boventanden aan beide kanten van je gezicht zijn van de pijn, kan sinusitis de boosdoener zijn. Dit soort kiespijn wordt meestal vergezeld of voorafgegaan door een verstopte neus en tederheid rond je sinussen. Als u vermoedt dat dit de oorzaak is van uw tand pijn, kunt u met uw arts te zien.

Als je pijn is meer herkenbaar zijn als kaakpijn, kan worden veroorzaakt door temporomandibulair aandoeningen veroorzaakt door een directe verwonding of trauma de kaak door tandenknarsen (bruxisme) of door artritis en kanker die de kaak. Als uw verstandskiezen niet zijn verwijderd, kan beïnvloed kiezen ook waardoor je kaakpijn.

Zie uw tandarts om zeker te zijn

Toothaches zijn niet altijd ernstig. Periodieke pijn lijkt misschien slechts een ongemak en niet de moeite waard een directe oproep aan de tandartspraktijk, maar te wachten tot de pijn wordt erger is zelden de beste optie. Ongeacht de aard en de ernst van uw tand pijn, is het het beste om uw tandarts te bellen en een afspraak maken. De oorzaken van tandpijn zijn niet altijd duidelijk, en een sluitende diagnose met betrekking tot de bron van de pijn en de daaropvolgende professionele behandeling is altijd de beste manier van handelen.

tips vinden over het omgaan met tandpijn in de Colgate middelen Oral Care .