Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Gevoelige tanden Need Extra Care

Gevoelige tanden Need Extra Care

 

Heeft u een beetje steek in je tanden zien of wanneer je eet koude gerechten zoals ijs of proberen om te genieten van een warme kop koffie of thee?

Als dat zo is, is het tijd om plannen van een reis naar de tandarts uit te sluiten oorzaken hebben, zoals een holte of een gebroken tand. Voor velen kan het probleem tandgevoeligheid -een veel voorkomende aandoening die kan worden veroorzaakt door verschillende factoren. Gevoeligheid kan variëren van een occasionele steek aan frequente pijn.

Naarmate we ouder worden, terugtrekkend tandvlees (tandvlees die verder weg van de tanden) of tandglazuur dat te dun is gedragen bloot wortel oppervlakken van de tanden, kunnen gevoelige tanden veroorzaken.

Andere mogelijke oorzaken zijn te hard poetsen en het dragen neer email; het ontwikkelen van tandvleesontsteking (gingivitis) tijdelijk irriterend tanden met whitening producten; slijpen of balde; eten zure voedingsmiddelen of middels zure mondspoelingen; of tijdelijk in gevoeligheid volgende routine tandheelkundige procedures.

Neem contact op met uw tandarts naar de beste manier om uw gevoelige tanden te behandelen. Hij of zij zal beginnen met het uitsluiten van of behandeling van ernstige gebitsproblemen. Uw tandarts kan bepalen of u behoefte aan een professioneel aangebracht fluoride gel, desensibilisatie pasta of een tandheelkundige kit om glazuur te versterken en de gevoeligheid te verminderen en kan ook aan een desensibilisatie tandpasta dat blok overdracht van sensatie helpt uit het tandoppervlak om de zenuw bij regelmatig gebruik.

Colgate geformuleerd desensibilisatie tandpasta die je langdurige resultaten kan geven. Alle varianten van Colgate ® Sensitive tandpasta bevat fluoride en kalium voor holte bescherming en gevoeligheid opluchting. Uw tandarts kan de Colgate ® Sensitive Pro-Relief gebruiken ™ Verdovende Plakken als een in-office behandeling om u onmiddellijke verlichting die blijft tot vier weken te geven. Colgate heeft ook een zachte tandenborstel speciaal ontwikkeld voor de gevoelige tanden.

Bezoek ADA.org voor meer informatie over de oorzaken van gevoelige tanden en de behandeling opties.
© American Dental Association. Alle rechten voorbehouden. Reproductie of heruitgave is strikt verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de American Dental Association.