Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Wat te doen als je een gevoelige tanden

Wat te doen als je een gevoelige tanden

 

Zoals we weten, gevoelige tanden treft veel mensen in de Verenigde Staten in verschillende leeftijdsgroepen. Tandgevoeligheid wordt veroorzaakt door tandvlees en verlies van de blootgestelde cement (gemineraliseerd tandweefsel dat de wortels bedekt op de tanden). of verlies van glazuur (harde laag die de tanden). Als de email is versleten, kan de volgende laag van de tand is het dentine blootgesteld. Het dentine bevat tubuli die vanaf de externe tandoppervlak om de dentale pulp die de zenuwen en bloedvaten van de tanden bevat. De vloeistof die in het dentine tubuli wordt verstoord wanneer het dentine wordt blootgesteld en gevoeligheid wordt veroorzaakt door een externe stimulus, en dit kan als pijn worden waargenomen.

Hieronder is een foto van de blootgestelde dentine tubuli.

Digitaal beeld van geopende dentine tubuli

​​Foto genomen vanaf http://www.scielo.br/scielo.php?pid=s1516-14392007000200010&script=sci_arttext

Wat zijn uw opties voor de behandeling van gevoelige tanden?

Als uw tandarts heeft geconstateerd dat u gevoelige tanden, zal hij /zij een aantal van de opties die kunnen worden uitgevoerd in de tandartspraktijk, maar ook thuis te bespreken, om te voorkomen dat verdere gevoelige tanden te voorkomen.

In Office Behandelingen

Er zijn verschillende soorten behandelingen die kunnen worden gebruikt in de tandartspraktijk. Deze omvatten professioneel aangebracht flegmatiseringsmiddelen (bijvoorbeeld fluoride lak, fluoride gels of schuimen desensibilisatie pasta) die bestanddelen die kunnen helpen om de tubulus openingen om de tanden te beschermen afdichting en helpen om de dentine en glazuur remineraliseren (redeposit mineralen terug in deze laag voorzien de tand). De fluoride lakken door de tandarts aangebracht na professionele gebitsreiniging is voltooid. Fluoride gels en schuim zijn meestal geplaatst in een wegwerp lade die de tanden bedekt. De patiënt houdt deze op zijn plaats door te bijten neer op het dienblad voor ongeveer een minuut. Niet eten, drinken of spoelen wordt aanbevolen voor 30 minuten. Desensibilisatie pasta's kunnen worden gebruikt voor of na een professionele scaling en helpt om de dentine tubuli en blok pijnprikkels stekker.

Thuis Therapie

Nadat u het kantoor verlaat, overweeg dan het gebruik van een tandpasta voor gevoelige patiënten met kaliumnitraat als het actieve ingrediënt. Kaliumnitraat is een verbinding die doordringt blootgesteld dentine tubuli om pijn aan de zenuwen in de tand. Er zijn veel tandpasta's die vandaag beschikbaar zijn dat de verlichting van deze voorkomende probleem kan bieden. Met behulp van een zachte tandenborstel en het uitvoeren van een grondige mondhygiëne procedures om de tanden en tandvlees schoon te houden en gezond zal helpen. Uw tandarts kan ook een hoge concentratie fluoride tandpasta voorschrijven om te helpen versterken van het tandoppervlak en zorgen voor extra bescherming tegen toekomstige pijngevoeligheid.

Ga door met uw tandarts te zien op een regelmatige basis te helpen bewaken van uw gevoelige tanden probleem en zorg ervoor dat het is comfortabeler voor u. Als het niet, raadpleeg dan uw tandarts, zodat hij /zij kan meer behandeling opties te verkennen met je mee.

© Copyright 2011 Colgate-Palmolive Company