Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Wat is de oorzaak Tooth Gevoeligheid?

Wat is de oorzaak Tooth Gevoeligheid?

 

Wat is het?
Tooth gevoeligheid is iets dat een aantal mensen beïnvloedt. Het wordt vaak veroorzaakt door het eten of iets warm, koud, zoet of zuur drinken. Onder normale omstandigheden wordt het onderliggende dentine van de tand (de laag die onmiddellijk rond de zenuw) waarop het glazuur van de tand kroon en het tandvlees dat de tand omringen. Na verloop van tijd, kan het glazuur bedekking dunner te krijgen, waardoor minder bescherming. Het tandvlees kan ook achteruitgaan na verloop van tijd, waardoor de onderliggende wortel oppervlak dentine.

De dentine bevat een groot aantal poriën of buizen die vanaf de buitenzijde van de tand aan de zenuw in het midden. Wanneer het dentine wordt blootgesteld, kunnen deze buizen worden gestimuleerd door temperatuurschommelingen of bepaalde voedingsmiddelen. Hier is een beeld van wat de dentine buizen eruit onder de microscoop:

Wat de oorzaak is
Blootstelling van het dentine kan optreden als gevolg van een aantal factoren?. Enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

 • Gum recessie als gevolg van leeftijd of oneigenlijk tandenpoetsen
 • Zure dranken (zoals frisdrank) die ervoor zorgen dat glazuur erosie en blootstelling dentine
  < li> Tooth slijpen - kan zelfs leiden tot de meeste of alle tanden gevoelige
 • borstelen met een schurende tandpasta, onjuist borstelen en /of borstelen meer dan drie maal per dag kan leiden tot een verlies van glazuur
 • Gum ziekte, die kan resulteren in tandvlees
 • Een afgestoken of gebroken tand kan de dentine

  Daarnaast bloot te leggen, kunnen een aantal tandheelkundige behandelingen gevoeligheid veroorzaken. Behandelingen zoals zoals het bleken van tanden, professionele tandheelkundige reinigingen, met beugels zetten of het krijgen van een vulling geplaatst zijn bekend om de gevoeligheid veroorzaken tijdens of na de procedure.

  Wat kan ik eraan doen Ondernemingen De eerste stap in iets over tandheelkundige gevoeligheid is om te achterhalen wat de oorzaak is het doen? - een tandarts kan u hierbij helpen. Als de gevoeligheid is te wijten aan blootgesteld dentine, zijn er een aantal stappen die u kunt nemen, net als uw tandarts te helpen de gevoeligheid te verminderen. Deze kunnen bestaan ​​uit:

 • Met behulp van een zeer zachte haren tandenborstel
 • de juiste borstelen om slijtage van het glazuur en de recessie van het tandvlees
 • te voorkomen dat met behulp van een tandpasta speciaal geformuleerd om te helpen de gevoeligheid te verminderen
 • de tandarts kan:
 • Breng een fluoride vernis op de gevoelige gebieden te helpen versterken de tand
 • voorschrijven een hoge fluoride tandpasta om elk gebruik dag
 • Plaats een tandheelkundige restauratie voor de opbouw van de gebieden die glazuur

  op het einde, of je hebt een in-office procedure of over- hebben verloren the-counter producten, de belangrijkste stap is om een ​​tandarts te zien, zodat hij of zij de oorzaak van de gevoelige tanden kan bepalen en u helpen een oplossing die zal werken te vinden.

  11/15/2010