Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Gevoelige tanden - hoe de zorg voor uw gevoelige tanden

Gevoelige tanden - hoe de zorg voor uw gevoelige tanden

 
Miljoenen mensen lijden aan gevoelige tanden. Dit probleem kan optreden als de beschermende laag van de tand, genaamd de dentine, wordt blootgesteld ten gevolge van het tandvlees terugwijkende. Er zijn veel mogelijke oorzaken van deze aandoening en een aantal van hen zijn onder meer: ​​zure voedingsmiddelen, tandenknarsen, tandvleesontsteking en tandbederf. Deze aandoening kan erg frustrerend om te gaan met zijn, maar gelukkig kan verholpen worden door het maken van een paar levensstijl aanpassingen. Enkele dingen die zijn bewezen zeer effectief bij de behandeling van deze aandoening omvatten:. Beoefenen van een goede mondhygiëne, met een speciale tandpasta, kijken naar een dieet, het vermijden slijpen van de tanden en het zien van een tandarts regelmatig
< br /> Het is belangrijk dat een persoon mondhygiëne door poetsen en flossen elke dag. Goede mondhygiëne voorkomt potentieel veel aandoeningen zoals tandbederf en tandvleesaandoeningen, die zowel is aangetoond dat tanden gevoeligheid. Er zijn veel tandpasta's die zijn ontworpen voor degenen die dit probleem hebben. Het is belangrijk om een ​​tandpasta die fluoride bevat de beste werken mee.
De mensen die gevoelige tanden moeten ook aandacht besteden aan hun dieet. Zuur voedsel is aangetoond dat deze aandoening veroorzaken en moeten daarom zo veel mogelijk worden vermeden. Daarnaast moet een persoon eten of drinken dingen die te warm of koud zijn te voorkomen als hij of zij vindt dat dit probleem veroorzaakt.
Er zijn veel mensen die hun tanden vermalen als een nerveuze gewoonte. Anderen onbewust slijpen hun tanden terwijl ze slapen 's nachts. Dit kan een hele reeks van problemen veroorzaken en dat omvat tanden gevoeligheid. Als een persoon niet kan beheersen het malen op zijn of haar eigen, dan is het dragen van een gebitsbeschermer kan helpen voorkomen. Mensen moeten er ook voor zorgen dat ze hun tandarts twee keer per jaar voor een professionele reiniging en check-up. Een tandarts kan controleren om te zien of er een onderliggende oorzaak van gevoelige tanden en instrueer de patiënt op goede mondverzorging.
Gevoelige tanden kan heel vervelend om mee te leven zijn. Zij kunnen eenvoudige activiteiten zoals eten, drinken en zelfs praten ondraaglijk te maken. Gelukkig is deze aandoening gemakkelijk te behandelen in de meeste gevallen. Al duurt het is een goede poetsen en flossen, met behulp van een ander type tandpasta, het vermijden van het malen van de tanden en het zien van een tandarts op een regelmatige basis.