Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Tips over Flossen met een gevoelige Gums

Tips over Flossen met een gevoelige Gums

 
Flossing regelmatig is een belangrijk onderdeel van onze algehele gezondheid van de tanden en het tandvlees. Het vermijden van flossen je tanden kan leiden tot een aantal ernstige tand- en tandvleesproblemen. Een daarvan is holten. Borstelen niet reinigen tussen de tanden. Wanneer de plaque en voedsel en suiker tussen uw tanden niet worden verwijderd door flossen, beginnen ze om weg te eten bij het glazuur van je tanden, waardoor uiteindelijk holtes tussen de tanden.
Experts raden u floss bij één keer per dag. Maar voor mensen die gevoelig tandvlees, kan flossen een irritabale ervaring. Echter niet flossen kan leiden tot gom ziekten, die optreedt wanneer mensen borstel niet of zijde genoeg. Dit zal ertoe leiden dat u een aantal veel voorkomende symptomen zoals pijnlijke of bloedend tandvlees, gehard tandvlees, en de uiteindelijke tandbederf
Als u gevoelig tandvlees, zal de volgende tips helpen u om flossen zonder pijn.

1. Start een desensibilisatie product, zoals tandpasta. Er zijn een aantal tandpasta speciaal voor gevoelige tanden die kunnen helpen de hoeveelheid gevoeligheid verminderen door verlaging van de gevoeligheid van de dentine, waarbij de wortel van de pijn stengels. Om deze tandpasta's effectief zijn, moeten ze worden gebruikt in plaats van gewone tandpasta, zodat ten minste tweemaal per dag. De meeste patiënten zeggen dat het duurt ongeveer 2 weken om resultaten te zien en een verlaagde gevoeligheid.
2. Oefen correcte flossen technieken. trek de floss strak en knijp hem tussen uw duimen en wijsvingers. Deze vingers zullen je gidsen zoals u flossen. Houd de floss in het centrum strak, en dan langzaam en voorzichtig werken floss tussen je tanden en naar beneden naar het tandvlees. Zodra je klaar bent met flossen, je tanden poetsen.
3. Floss voorzichtig! Vermijd snapping de floss in uw tandvlees. Dit kan schade en bloeden voor uw tandvlees veroorzaken. Bovendien, trek dan niet flossen heen en weer tegen het tandvlees. Dit kan pijnlijk zijn als uw tandvlees gevoelig zijn.
4. Overweeg alternatieven. Voor mensen die vinden het veel te pijnlijk te flossen, zijn er flossen alternatieven. Water picks zijn een optie en het gebruik van krachtige kleine uitbarstingen van water om etensresten en ander vuil weg te blazen in bepaalde gebieden van uw mond. Tandartsen gebruiken deze water picks bij de voorbereiding van een tand voor restauratie, of in het algemeen schoonmaken en examens.
5. Probeer een spoeling. Antibacteriële spoelingen, vond zowel over de toonbank of door een voorschrift van uw tandarts, kan ook effectief middel van het wegwerken van plaque tussen de tanden als flossen is te pijnlijk.
De beste manier om te gaan met gevoelige tandvlees is door middel van preventie. Als u gevoelig tandvlees dat maakt flossen pijnlijk, zie uw tandarts om ervoor te zorgen dat er geen onderliggende problemen of tandvleesaandoeningen. Als deze onbehandeld gaan, kunnen ze leiden tot meer ernstige problemen. Zorg er ook voor om te poetsen en regelmatig flossen om tanden en tandvlees in goede conditie te houden.