Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Parodontitis - de progressie Regeltechniek

Parodontitis - de progressie Regeltechniek

 
Wetende alles wat we weten over parodontitis (PD), hoe komt het dat 75-80% van ons zijn getroffen door deze
Parodontitis is een stille ziekte in? dat het geen kwaad (tot gevorderde stadia) en kan onopgemerkt in zijn vroegste stadium. Te vaak, mensen niet regelmatig naar de tandarts en beginnen met het opbouwen van plaque tussen de tanden. Als de persoon geen flosser de plaque gaat steeds tussen de tanden accumuleren. De eens zo gezond tandvlees, roze en stevig rond elke tand, nu beginnen met ontstoken tussen de achterste tanden geworden waar de plaque bouwt. Met gingivitis nu gevestigd, de bacteriën die in tandplak produceren toxinen die beginnen te breken de bevestiging van het tandvlees aan de tanden. inflammatoire reactie van het lichaam is om verhoogde hoeveelheden van het bloed naar die gebieden te brengen om te vechten tegen de giftige stoffen. Het tandvlees geworden gezwollen, pijnlijke en gezwollen, en kan gemakkelijk bloeden met poetsen en flossen (niet waarschijnlijk geen flossen is die voorkomen in deze persoon).
Het krijgen van een professionele schoonmaak bij de tandartspraktijk is de plek om te beginnen om dingen te draaien en dingen onder controle. Flossen en borstelen zou een lange weg naar de gezondheid gaan. Natuurlijk is deze persoon geen enkele pijn en is niet op de hoogte van deze situatie.
Parodontitis begint om vooruitgang te boeken als de giftige stoffen, plaque bijproducten, vernietig de weefsels die de tanden in de te houden bot. De bevestiging van het tandvlees aan de wortel oppervlakken beginnen te worden vernietigd en zakken ontstaan ​​tussen het tandvlees en de tanden. Het tandvlees weg te trekken van de tanden en wijken. Meer tandplak is nu accumuleren onder het tandvlees in deze zakken. Sommige van de plaquette op de wortel oppervlakken verharden tot tandsteen. Net als de zeepokken die zich vormen op de pieren op de oceaan, de tandsteen is ruw en meer plaque-sticks op de ruwe oppervlakken en verhard. Naarmate de ziekte voortschrijdt, bot onder het tandvlees dat de tanden verankert weg begint te lossen. Een onaangename geur in de mond, slechte adem, is een ander kenmerk van progressieve parodontitis - slechte adem. Het tandvlees kan bloeden bij het poetsen. Op dit punt minder bot verankeren de tanden en tandvlees minder voor de wortels verschijnen de tanden langer en zijn gevoelig voor kou en zijn meer vatbaar voor verval.
Bij gevorderde periodontitis, de toxine diep de zakken blijft de parodontale ligamenten en botten vernietigen, waardoor de tanden meer steun verliest. Tenzij behandeld, de aangetaste tanden worden mobieler amd kunnen uitvallen. De sleutel is om niet laten dit allemaal aan de slag. Mocht u zelf vordert het pad hierboven beschreven, werken hard aan het poetsen en flossen en krijgen in de tandartspraktijk voor evaluatie en noodzakelijke behandeling. Je hoeft niet om tanden te verliezen aan parodontitis!
Preventie van Parodontitis moet een grote zorg voor ons allemaal. In 75-80% van de volwassenen, de zorg moet echt het opruimen van het tandvlees en het krijgen van de controle van de PD (omdat het niet kan worden genezen). Laten we eerst eens meer richten op preventie in de jongeren en in de 20-25% van de volwassenen niet beïnvloed door PD.
Floss dag, bij voorkeur voordat je naar bed gaat. Dan, borstel goed met een goede fluoride tandpasta voor ongeveer twee minuten. De flossen zal los te komen eten en plaque deeltjes die de borstel kan dan helpen verwijderen. Spoel, zwiepende het water rond. Spugen en te herhalen. Spoel en spoel 2 of 3 keer. Ga naar de tandarts regelmatig. Voor sommigen betekent dit dat elke zes maanden. Voor anderen kan het noodzakelijk vaker zijn. Als u tandheelkundige verzekering, geweldig! Toch moet je verzekering niet de beslissende factor in hoe vaak u uw dentisy en /of mondhygiënist zijn. Uw tandarts en /of mondhygiënist kan extra ideeën te geven over uw mond schoonmaken thuis.
Eet een goed uitgebalanceerd dieet, wat betekent dat je nodig hebt om je voedingsbehoeften te voorzien terwijl het niet verstrekken van voedingsstoffen in overmaat. Eet items uit de volgende groepen: melk en melkproducten, vlees en vleesvervangers, groenten en fruit, en de groep korrels. Gebruik geen tabaksproducten op enigerlei wijze, vorm of vorm.
Nu, voor de 75-80% van ons die hebben (gehad) een vorm van gingivitis of parodontitis, preventie van tandvleesaandoeningen echt : het voorkomen van het van terugkerende zodra we hebben het onder controle. Regelmatige bezoeken aan de tandarts, nogmaals, is een van de top dingen te doen. De mondhygiënist en tandarts kan de frequentie van de bezoeken aan te passen aan de individuele persoon. Ook, hoe vaker u ons bezoekt, hoe meer behoefte aan een gepersonaliseerde thuiszorg programma om uw specifieke behoeften te voldoen. En kan het tandheelkundig team advies te geven over het selecteren van tandheelkundige producten die het beste werkt voor elk individu.
Homecare is een belangrijke factor bij het beheersen van tandvleesaandoeningen. 'S ochtends,' s middags en 's avonds. Floss, borstel en meestal rubbertip. Gebruik een goede fluoride tandpasta en mondwater dat fluoride bevat. De meeste mensen in deze situatie hebben de recessie, en fluoride beschermt de wortel oppervlakken. Eet een goed uitgebalanceerd dieet en oefening zo vaak mogelijk. En, nogmaals, blijf weg van tabaksproducten.
Parodontitis feiten en herinneringen
1. Plaque vormt 20 seconden na het eten en 20 minuten na het poetsen. Het verhardt tot tandsteen in 24 uur en blijft op je tanden.
2. Gezond tandvlees bloedt niet. Als u bloedend tandvlees, meer aandacht besteden aan uw thuiszorg instructies. Zout water spoelingen kunnen helpen bij gevoelige en gezwollen tandvlees (1 theel. Zout opgelost in een kopje water). Als uw tandvlees blijft bloeden na een grondige thuiszorg routine, kunt u contact opnemen met ons kantoor.
3. Het ervaren van een slechte smaak of geur is een teken van tandvleesaandoeningen /infectie.
4. Mondspoelingen hebben geen effect op parodontitis. Sommige mondspoelingen kunnen gingivitis te verminderen.
5. Wanneer subgingivale plaque een bepaalde drempel niveau bereikt, produceert parodontitis. Parodontitis, daarom komt voor in periodes van activiteit en quiescenece. Dat is de reden waarom de dagelijkse verwijdering van de bacteriën in je mond is belangrijk bij het verminderen van het risico van parodontitis.
Home Care Tips
1. Flossen twee keer per dag ( 's morgens en' s avonds). Wikkel de tandzijde rond je middelvinger en begeleiden de floss met je wijsvingers en /of uw duimen zoals beschreven in een "C" vorm en schroot op en neer.
2. Bestrijk drie keer per dag ( 's ochtends, lunch en voor het slapen gaan). Houd de tandenborstel op een 45 graden hoek ten opzichte van het tandvlees en tussen de tandenborstel onder het tandvlees met een kleine cirkelvormige slag. HAAST JE NIET! Breng 3 tot 5 minuten poetsen. Droog poetsen is prima als het is handiger. Spoelen met water en ophoesten.
3. Rubberuiteinde één of twee keer per dag. Met de punt van de stimulator, sporen rond het tandvlees van de tanden. Plaats de rubberen tip tussen de tanden van de binnen- en buitenoppervlakken en met lichte druk op het tandvlees masseren.
4. Proxabrush één of twee keer per dag als aanbevolen door uw mondhygiënist. Werk de borstel tussen open ruimten en rond brugwerk.
5. Bij gebruik van een water-pik, vult u de tank met warm water en het gebruik van een matige snelheid leiden van het water op de juiste hoek ten opzichte van de lange as van de tand (nooit de hoek van de waterstraal naar beneden in het tandvlees). Als u een hartruis, hart-en vaatziekten, of een kunstgewricht, contact op met uw arts voordat met behulp van een waterstraal apparaat.
6. Gebruik fluoride spoelen of desensibilisatie tandpasta dagelijks indien aanbevolen.
Aanvullende Thuiszorg Tips
1. Altijd borstel je tong of gebruik een tongschraper dagelijks. Je tong behoudt ongeveer 80% van de bacteriën in je mond.
2. Vervang uw tandenborstel of andere home care producten als ze lijken versleten. Tandenborstels mag niet afgeplatte kijken of verspreid. Zij moeten de zes tot acht weken worden vervangen.
3. Tandpasta's voor gevoelige tanden of fluoriden zijn zeer nuttig voor gevoelige tandhalzen. Gebruik zoals voorgeschreven.
4. Prescription fluoride gels worden gebruikt om bederf te voorkomen, de gevoeligheid te verminderen en te verminderen microbiële (bacteriën) tellen. Na het tandenpoetsen, zet gel op een droge tandenborstel, Proxabrush, of rubber tip en gebruik voor zestig seconden. Vervolgens bruisende de resterende gel voor andere zestig seconden. Laat de fluoride niet slikken als het je maag kunnen verstoren. Fluoride spoelingen (non-alcohol) je kunt kopen over de toonbank, zoals Act, kan ook helpen de gevoeligheid te verminderen en tanden te versterken. Met een tot twee keer per dag. Niet eten of drinken gedurende dertig minuten na het gebruik van.