Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Tand Laesie is een gevolg van de behandeling van tandheelkundige abfractie

Tand Laesie is een gevolg van de behandeling van tandheelkundige abfractie

 
De term tandheelkundige abfractie verwijst naar het hele complexe situatie die leidt tot een tand laesie. De definitie omvat ook een groot deel van de tand gevoeligheid die we zien in onze tandartspraktijk. Gebieden op het tandvlees in de buurt van de basis van de tanden zijn vaak gevoelig, dus het is een veel voorkomende klacht voor ons om te horen over ongemak in dit gebied.
Patiënten zullen ook klagen over koude gevoeligheid rond de nek van hun tanden. Dit werd ooit genoemd tandenborstel slijtage, maar de oorzaak is ingewikkelder dan dat. Het wordt voornamelijk veroorzaakt het buigen van de tanden bij mensen die lijden aan Bruxisme (tandenknarsen).
De extreme krachten die tandheelkundige abfractie veroorzaken doorgaans leiden tot een aantal andere problemen. De meest voorkomende van deze problemen is als volgt samengesteld:
1. Abfractie
2. Gevoelige tanden
3. Versoepeling van de tanden
4. Overmatige slijtage van de tanden
5. Verandering in de uitlijning van de tanden
6. Botafbraak en botverlies
7. Gebroken of vernietigd restauraties
8. Non-bacterieel, niet-plaque-gerelateerde tandvlees recessie
9. Opening contacten
Er is een reeks behandelingen voor tandheelkundige abfractie, afhankelijk van de patiënt en de ernst van het probleem.
Zorg moet centreren op de inspanningen in de richting van het beheer van de strijdkrachten, dit is de meest dominante factor in deze multifactorieel probleem.
Wanneer er slechts een kleine hoeveelheid tandstructuur gegaan van de nek van de tand, en er kleine tanden gevoeligheid voor kou, dan is er weinig of geen procedurele behandeling noodzakelijk voor tandheelkundige abfractie. Een tandarts kan occlusale verevening, die in wezen betekent het nemen van stappen om aan te passen van een persoon bijten aanraden. Afgezien van dat, tandartsen aan te moedigen meer proactieve tandheelkundige zelfzorg, zoals tandheelkundige vernissen, actueel fluoride en Sensodyne tandpasta.
Meer agressieve tandheelkundige abfractie behandeling wordt doorgaans nodig wanneer we aanzienlijke gevoeligheid tegenkomen te koud. Deze toestand van de aandoening gaat ook meestal zacht weefsel recessie en zichtbaar verlies van tandweefsel. Naast eigen zorg thuis en beet aanpassing, kan een tandarts de patiënt passen bij een acryl bewaker om bruxisme te voorkomen. Ook hechten van materialmay over de wortel oppervlak te dekken en te beschermen worden geplaatst.
In ernstige gevallen, tandartsen vinden het vaak wortel gevoeligheid die is ernstig en onomkeerbaar. Tandartsen kan hebben om tandheelkundige hechting hars om de breuk te vullen in het gebit of de kroon van de tand voor geavanceerde dekking. Wortelkanalen zijn soms nodig voor deze gevallen en om de functie van de tanden, zelfs als de levensduur van de tand niet kan worden opgeslagen op te slaan.
verschillende soorten vulstoffen kan worden gebruikt, afhankelijk van de ernst van het geval en de oordeelkundigheid van de tandarts.
1. Composietharsen
2. Vloeibare composieten
3. Glasionomeren
Zoals bij veel medische aandoeningen, de complexiteit van het probleem bepaalt vaak zowel ons perspectief op het probleem en de aanpak van het oplossen ervan. Bij abfractie, meer moet worden beschouwd dan alleen welk materiaal te gebruiken als vulling. Een algemene benadering van gezondheid tand is nodig om blijvende verandering en verbetering van de patiënt te brengen.