Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > De vele verschillende behandelingen voor tandenknarsen

De vele verschillende behandelingen voor tandenknarsen

 
De handeling van het slijpen van uw tanden in de tandheelkunde als Bruxisme bekend. Het verwijst naar klemmen of tandenknarsen, meestal tijdens de uren van de nacht, terwijl u slaapt. Ook al heb je waarschijnlijk niet zult merken dat u lijdt aan deze aandoening zelf, ervaart u de symptomen van de volgende dag.
Wees op de uitkijk voor een van de volgende voorwaarden en bel onze Houston Medical Center Dental Group kantoor voor een afspraak als u vermoedt dat u slijpen je tanden in je slaap. Dit is niets om af te doen als een slechte gewoonte, en als het niet wordt behandeld, kan ertoe leiden dat u allerlei verdriet langs de lijn
Gemeenschappelijke indicatoren van Bruxisme omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het volgende:.
- een pijnlijke of vermoeide gevoel in de kaak
- het hebben van een harde tijd het openen of sluiten van uw mond
- Ongewoon gevoelige tanden
- Pijn in het oor of kaakgewricht

de reden dat tandenknarsen is zo ernstig, en waarom het zo vele extra tandheelkundige problemen veroorzaakt, is de druk zet het op je tanden. Uw tanden zijn geëvolueerd naar een bepaalde hoeveelheid druk die wordt geleverd met het kauwen van voedsel dat een normaal en gezond dieet vormen te behandelen. Helaas, de druk die Bruxisme plaatsen op de tanden is vele malen groter dan die dagelijks kauwen.
Als je niet op zoek gaan naar professionele tandheelkundige behandeling, zal deze druk allerlei schade toebrengen aan uw tanden die extra, duurdere tandheelkundige diensten langs de lijn zal vergen. Slechts een paar van de schade die je tandenknarsen in je slaap zijn:
- Flattened, versleten-down tanden
- Tanden chippen op het tandvlees
- Tanden steeds losser
- het bot rondom de tanden beschadigd raken
- Schade aan het kaakbot gewricht of TMJ
we hebben niet de ultieme oorzaak van tandenknarsen in elke individuele patiënt te kennen, maar we hebben gemerkt dat stress is bijna een universele Given. Slijpen je tanden kan ook het gevolg zijn van de ruimten tussen uw tanden of uitlijning problemen die ervoor zorgen dat je ze onbewust balde zijn.
Tandartsen kunnen deze problemen met kronen, bruggen of andere tand restauratie procedures te herstellen.
Misschien is de makkelijkste manier om Bruxisme stoppen en de daaruit voortvloeiende schade die veroorzaakt is om een ​​van onze tandartsen toevallen u met een speciale nightguard. Dit is een plastic apparaat op maat gemaakt om te passen over uw tanden om hen te beschermen tegen de schade veroorzaakt door het slijpen.
Om u te voorzien van een nightguard, alles wat we moeten doen is vertoningen van uw mond tijdens uw eerste consult. Deze indrukken worden vervolgens gebruikt om modellen van uw tanden te maken. Dit model, op hun beurt, zijn nightguard, op de eerste afspraak uw tandarts neemt indrukken. Van deze indrukken, zijn modellen gemaakt van uw tanden.
De nightguard wordt dan geselecteerd en aangepast op basis van deze modellen. Wanneer u terug voor uw tweede kantoor bezoek, zal de tandarts het past en aanpassen.
Als u slijpen je tanden 's nachts, of vermoedt u ook bent, op zoek naar de behandeling nu kunnen grote schade in je mond te voorkomen. Omgaan met het probleem nu eerder dan later is altijd beter.
CAD-CAM-technologie heeft de manier waarop de tand restauraties gemaakt zijn veranderd, en het heeft het nu mogelijk gemaakt voor mensen om te stoppen met uitstellen over het zoeken naar de restauratieve diensten wanneer dat nodig is. Veel mensen weten dat ze nodig hebben herstel van de tanden diensten en hebben zeker de intentie van het zoeken naar een cosmetisch tandarts wanneer ze tijd hebben.
Helaas zijn veel mensen blijven uitstellen, omdat ze nooit lijken om de tijd te vinden. Dit komt door de perceptie ze (die is gebaseerd op tandheelkundige geschiedenis) hoe lang het duurt voordat herstellende werk te doen.
Historisch gezien het normaal nam een ​​aantal dentale afspraken voor restauraties, zoals inlays, onlays, bruggen en kronen worden gemaakt voor een patiënt. Dit kwam doordat tandartsen niet deze restauraties kon maken in de tandartspraktijk zelf.
Ze moesten modellen van de tanden te maken door middel van een serie impressies en dan het verzenden van deze indrukken uit om een ​​lab. Het lab zou vervolgens de restauraties op basis van deze fysische modellen. De CAD-CAM methode van de fabricatie laat een tandarts een tand-gekleurde inlay, alleen, fineer, of kroon in de tandartspraktijken in een enkel bezoek.