Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Orale Bewuste Sedation

Orale Bewuste Sedation

 
Oral bewuste sedatie, ook wel bekend als ontspanning tandheelkunde, is een methode die helpt bij sommige patiënten gemakkelijker omgaan met het hebben van tandheelkundige werk gedaan door het verminderen van de lichte tot matige angst soms geassocieerd met tandheelkundige afspraken.
In tegenstelling tot de algemene anesthesie, waar een patiënt is volledig onbewust, in slaap, en niet in staat om te reageren, patiënten onder sedatie in staat zijn om te ademen op hun eigen, om te spreken en te reageren op verzoeken van anderen. Volwassenen zullen typisch self-toedienen van een pilletje voor hun afspraken, terwijl er een vloeibare medicatie beschikbaar zijn voor kinderen
patiënten die baat hebben bij orale bewuste sedatie onder wie:.
* Hebben angst, stress en angst over te gaan naar de tandarts
* Heeft u een angst voor naalden
* Heeft u een geschiedenis van slechte tandheelkundige ervaringen
* Heeft moeite worden verdoofd met lokale verdoving
* Heeft u een ernstige kokhalsreflex < br /> * lijdt aan pijnlijke of gevoelige tanden
* heeft u moeite met het regelen van de beweging van aandoeningen zoals Cerebral Palsy of Ziekte van Parkinson
* Wilt u een heleboel tandheelkundige werk gedaan hebben tijdens een langere afspraak

de voordelen van orale sedatie onder meer het gemak van toediening (door het slikken van een pilletje thuis). Het is veilig en gemakkelijk te controleren, het werkt goed voor de meeste mensen, en het is goedkoop. Nadelen zijn dat er iemand nodig is om de patiënt te vervoeren van en naar de tandarts (patiënten kunnen niet rijden gedurende 24 uur na het innemen van orale bewuste sedatie medicatie).
Om de beste behandeling plan voor u, uw tandarts zal een compleet nodig medische geschiedenis, inclusief alle medische aandoeningen en medicijnen de patiënt gebruikt. Hij of zij zal ook moeten weten over eventuele allergische reacties van de patiënt om het even welk medicijn (s) gehad.
Bij de keuze voor orale bewuste sedatie, kan u worden gevraagd niet te eten of drinken voor 12 uur voor de afspraak. Dan een uur voor uw afspraak, krijgt u een orale medicatie te nemen. Een vriend of familielid zal nodig zijn om de patiënt van en naar het kantoor als de medicatie hem (haar) te suf om te rijden voor 24 uur na het innemen van de medicatie zal brengen.
Eenmaal gezeten in de stoel, de bewuste mondeling verdoofd patiënt zal worden beoordeeld op hoe diep de sedatie is en de dosering zal indien nodig worden aangepast.
Voor de meeste procedures, zal het ook noodzakelijk zijn om de mond te verdoven, aangezien de orale sedatieve mond of tanden, maar de orale medicatie die reeds is gemaakt zal deze procedure niet comfortabel verdoven.

Pulse, bloeddruk en zuurstof niveaus zullen voortdurend worden gecontroleerd op de veiligheid van de patiënt tijdens een procedure waarin sedatie wordt toegepast. Patiënten voelen zich vaak erg comfortabel en ontspannen en kan zelfs slapen zonder angst of pijn.
Hoewel reageren gemakkelijk aan te raken en verzoeken, veel patiënten melden dat ze niet over de procedure herinneren wanneer het voorbij is.

Na de procedure, vriend of familielid van de patiënt zal hem of haar mee naar huis nemen om te ontspannen voor de rest van de dag. Mondelinge bewuste sedatie tandheelkunde is veel gemakkelijker voor veel patiënten die een keer te lang gewacht tussen twee afspraken door angst gemaakt.