Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Wat is gevoelige tanden en hoe kan ik vermijden?

Wat is gevoelige tanden en hoe kan ik vermijden?

 
Tooth gevoeligheid is een onaangename aandoening, maar een die niet is zeer ernstig. In alle gevallen dient te worden besproken op uw tandarts Palatine kantoor, maar het goede nieuws is dat in de meeste gevallen, het is slechts een klein probleem. over het hoofd nooit gevoelige tanden wel. Op zich is het meestal geen groot probleem, maar er zijn momenten waarop het symptoom die een veel ernstiger probleem kan zijn. Vergeet niet dat elke keer dat je het gevoel geen pijn of last heeft van nieuwe sensaties in je tanden; je moet altijd krijgen ze gecontroleerd door uw tandarts.
Normaal gesproken kan gevoelige tanden worden onderverdeeld in twee categorieën. Dit zijn dentine gevoeligheid, en de wortel gevoeligheid. Normaal, wat met gevoelige tanden is dat ze normaal voelen meestal. Echter, veranderingen in temperatuur of blootstelling aan een aantal verschillende dingen tand voelen zeer gevoelige of pijnlijke. Dit kan gebeuren door een aantal verschillende oorzaken. Gemeenschappelijke triggers voor gevoelige tanden zijn onder andere warme voedingsmiddelen en dranken zoals soep of koffie, koude gerechten en dranken zoals ijs, zure smaken zoals die in sinaasappelsap, overdreven zoet eten en drinken, zoals frisdrank of chocolade, en het inademen van koude lucht.
Bijna de helft van de mensen zal gevoelige tanden op enig moment tijdens hun leven te ervaren in de tijd. De reden dat het 'enige tijd' en niet de hele tijd, is dat dit een aandoening die komt en gaat. Tandhalsgevoeligheid wordt meestal veroorzaakt door verminderde tandvlees. Veel mensen ervaren problemen waar hun tandvlees teruggetrokken, maar toen hun tanden te passen en de gevoeligheid verdwijnt.
Wanneer uw tandvlees zich terugtrekt, laat een gebied van de tand bloot die het glazuur de rest van de tand te beschermen, dat is waarom het zo gevoelig heeft. Er zijn een aantal dingen die tot deze problemen. Borstelen te hard is een belangrijke oorzaak, zoals het gebruik van meer dan schurende tandpasta, dat is de reden waarom tandartsen sterk de nadruk gelegd op het aanleren van de juiste mensen poetsen techniek. Bepaalde voeding kan ook leiden tot verhoogde gevoeligheid van de tanden. Meestal zijn diëten die een hoger percentage zure dingen, zoals frisdranken bevatten. Maagzuur kan het probleem verergeren, zoals aanwezig in de mond tijdens boulimia of met GERD kan zijn. Als je gevoelige tanden, zal uw tandarts waarschijnlijk raden u aan speciale tandpasta en zachte borstelen gebruiken om te zien of het probleem oplost.