Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Feiten over Zoutzuur

Feiten over Zoutzuur

 
Zoutzuur is een verbinding met waterstof en chloor, ook bekend als, waterstofchloride (HCl) dat kan worden geopend vanuit water. Deze stof is een zeer corrosief, potente mineraal zuur dat van nature voorkomen in maagzuur dat is een van de belangrijkste elementen die werkt in het darmkanaal om voedsel te verteren en te ontdoen van afscheidingen. Maagzuur functioneert ook in het systeem als een schild tegen micro-organisme om verontreinigingen te voorkomen. Maagzuur bestaat voornamelijk uit zoutzuur waarvan de maaginhoud verzuurt. Chloride (Cl) en waterstof (H +) ionen afzonderlijk uitgescheiden in de maag gedeelte dat ligt op de top van de maag door pariëtale cellen van het maagslijmvlies in een secretorische netwerk voorafgaand zogenaamde canaliculi het binnenbrengen in het maag lumen. Na het verlaten van de maag, wordt het zoutzuur van de maagbrij dissolbed in het duodenum van natriumbicarbonaat. Het darmkanaal wordt beschermd tegen het sterke zuur door de afscheiding van een dikke beschermende slijmlaag en door secretine geïnduceerde buffering met natriumbicarbonaat. Als hydrochloride naar de slokdarm wordt verzonden, kan het slijmvlies van de slokdarm verergeren en leiden tot de sensatie zoals maagzweren of zuurbranden.
Afgezien van het feit nature in het lichaam, zoutzuur wordt vaak gebruikt als een sterk anorganisch zuur in veel industriële processen. Tijdens de Middeleeuwen werd het gebruikt door alchemist in het streven naar de steen der wijzen, en daarna door Europese wetenschappers, waaronder Davy, Glauber en Priestley in hun wetenschappelijke onderzoeken. Historisch gezien werd genoemd zoutzuur of geesten van zout, geproduceerd uit vitriool en keukenzout. Zoutzuur werd wijd gebruikt aan het begin van de industriële revolutie, toen het werd gebruikt in de chemische activiteiten als chemisch agens in uitgebreide productie van vinylchloride gebruikt om PVC te maken en MDI /TDI polyurethaan.
Zoutzuur wordt hoofdzakelijk gebruikt om chloriden creëren, destilleren erts in de vervaardiging van tin en tantaal voor het beitsen en reinigen van metalen producten, elektrolytische, het verwijderen schaal van boilers, tot basissystemen deactiveren als laboratoriumreagens, als katalysator en stof in organische syntheses, in de vervaardiging van meststoffen en pigmenten voor het hydrolyseren van zetmeel en eiwitten bij de bereiding van verschillende voedingsmiddelen en in de fotografische, textiel en rubber bedrijfsleven. Het wordt ook in veel kleinere schaal toepassing, waarbij reinigingsdoeleinden productie van gelatine en andere conserveermiddelen, ontkalken en leerbewerking. Ongeveer 20 miljoen ton zoutzuur wordt jaarlijks geproduceerd.
Kaliumnitraat is een chemische verbinding wordt ook gebruikt om voedsel te bewaren als een gemeenschappelijke component van gezouten vlees sinds de Middeleeuwen, hoewel het gebruik ervan is geweest meestal gestopt en vervangen natriumnitraat (en nitriet) omdat ze meer consistente bescherming voedsel van bacteriële infectie. Het is echter nog steeds gebruikt in bepaalde voedingstoepassingen, zoals vleeswaren en de pekel gebruikt cornedbeef maken. Kaliumnitraat werd ook gebruikt lang geleden voor de verschillende soorten branden zekeringen, bijvoorbeeld slow wedstrijden, meststof in amateur raketten, en een aantal van vuurwerk, zoals rookbommen. De belangrijkste commerciële aanbod van het nitraat ion uit de Late Middeleeuwen
uit de 19e eeuw wordt omposing urine.
als meststof wordt kaliumnitraat gebruikt als een medewerker van stikstof en kalium, welke twee van de macro voedingsstoffen voor planten. Kaliumnitraat is ook de belangrijkste component voor boomstronk remover, omdat het versnelt de natuurlijke afbraak van de stomp. Het wordt gebruikt als oplosmiddel bij de warmtebehandeling van metalen in de post-wash. Het werkt goed als een korte-termijn roestwerend middel vanwege zijn vermogen tegen een betaalbare prijs te oxideren, de inhoud water. Het is ook gebruikt bij de productie van ijs en kunnen worden gevonden in sommige tandpasta bijzonder Bij gevoelige tanden. Kaliumnitraat is ook een van de drie elementen van zwart poeder, samen met poederkool en zwavel, waarbij het werkt als een oxidatiemiddel.