Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Heeft u behoefte aan Endodontische behandeling?

Heeft u behoefte aan Endodontische behandeling?

 
You waarschijnlijk niet denken te gaan door middel van endodontische behandeling op een dagelijkse basis. Voor sommige mensen echter, kunnen sommige tanden symptomen een indicatie dat ze op zijn minst moeten proberen meningen hun tandarts "ten aanzien van de toepasselijkheid van de optie. Kiezen om het te ondergaan, kunnen veel doen om uw tandheelkundige gezondheid betekenen. Het proces is eigenlijk beter bekend als wortelkanaalbehandeling procedure. Het is echter meer specifiek gecategoriseerd onder de tak van de endodontie. Dit wordt bijzondere aandacht op het deel van de tand zogenaamde pulp. Deze bevindt zich in het midden van de tand en loopt via kanalen in de wortels.
Er is meestal geen groot probleem over endodontische behandeling ondergaan. De pulp bevat in feite vaten, zenuwen en weefsels die ooit een rol hebben gespeeld in voedende jonge tanden. Als een persoon echter volwassen wordt, verliest dit deel zijn grote rol, omdat de toevoer van bloed in het tandvlees neemt de rol van voeding. Er is dus niets alarmerend over het hebben van pulp verwijderd. Niet iedereen heeft behoefte aan om de optie te ondergaan. Vaak wordt alleen aanbevolen voor personen die bacteriële infectie ervaren. Dit komt gewoonlijk van ernstige holtes die zijn gegaan dan het oppervlak van de tand, infecteren van de structuren daaronder. Omdat antibiotica kan alleen niet ver beneden behandelen, zou het een andere aanvaardbare keuze om endodontische chirurgie te ondergaan.
Natuurlijk kunt u niet beslissen om te gaan voor het op uw eigen. Je moet de beoordeling van een tandarts er zeker van dat u inderdaad wortelkanaalbehandeling hulp nodig te zijn. In eerste instantie kan u worden gevraagd over de symptomen en tekenen dat je hebt gemerkt. U kunt bijvoorbeeld hebben een bijzonder gevoelige tanden of je kan zwelling ervaren. De tandarts kan een visueel onderzoek van het probleemgebied uitvoeren mondholte. Als er reden om te vermoeden dat je wel een groot pulp probleem, dan is x-stralen kan worden aanbevolen. In sommige gevallen worden elektrisch gereedschap gebruikt om het dilemma te bepalen.
De procedure voor endodontische behandeling kost meer tijd en moeite dan de tand te verwijderen. Na verdoving is toegediend, wordt de bovenzijde van de tand geopend en de beschadigde pulp wordt schoongemaakt. Shaping kan dan volgen naar het gedeelte voor te bereiden voor het vullen. De vulstof is vaak guttapercha dat een materiaal dat lijkt op rubber. Op een volgende bezoek, kan de tandarts herstel de kruin waar de opening werd gemaakt.
Er kunnen een aantal complicaties tijdens en na de procedure. Net als elke andere ingewikkelde medische optie, infectie is een mogelijkheid. Bovendien kan beschadiging van de tand te gebeuren. Dit is te verwachten als de wortel anders gevormd of als sommige delen ervan niet kan worden gedetecteerd door de beschikbare hulpmiddelen. In sommige gevallen, de pulp niet geheel wordt verwijderd, in welk geval, pijn en ongemak kunnen nog worden ervaren. Sommige mensen hebben geen steken veel van het denken in endodontische therapie. Dat is, zelfs als ze al symptomen ervaren. Niet kiezen voor de behandeling echter te ondergaan kan leiden tot het trekken van tanden. Hoewel dit proces minder afschrikwekkend dan het wortelkanaal procedure mag lijken, het is niet zo'n goed idee om een ​​tand te verliezen. Dit kan leiden tot foutieve uitlijning van de overblijvende tanden.