Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Zoek uit of Teeth Whitening is voor U!

Zoek uit of Teeth Whitening is voor U!

 
Many bleken van tanden systemen zijn beschikbaar, met inbegrip van whitening tandpasta, over-the counter gels, strips en trays en whitening agenten verkregen van een tandarts.
Tanden bleken is ideaal voor mensen die gezond, ongerestaureerde tanden (geen vullingen) en tandvlees. Personen met gele tinten om hun tanden reageren het best. Maar deze cosmetische procedure wordt niet aanbevolen voor iedereen.
Whitening Systems
whitening tandpasta
Alle tandpasta's helpen verwijderen oppervlak vlekken omdat ze een milde schuurmiddelen. Sommige whitening tandpasta's bevatten zachte polijsten of chemische stoffen die extra effectiviteit vlekverwijdering bieden
Whitening tandpasta kan helpen verwijderen alleen aan de oppervlakte vlekken en niet bleken te bevatten.; over-the-counter en professionele whitening producten bevatten waterstofperoxide (een blekende stof), die helpt bij het verwijderen van vlekken op het tandoppervlak evenals vlekken diep in de tand.
Whitening tandpasta's kan de kleur van uw tanden te verlichten door ongeveer een schaduw. In contrast, licht geactiveerd bleken uitgevoerd in het kantoor van uw tandarts (zie hieronder) kan uw tanden maken 3-8 tinten lichter.
Over-the-Counter Whitening Strips en Gels
Whitening gels heldere, peroxide gebaseerde gels aangebracht met een kleine borstel direct op het oppervlak van tanden. Instructies over het algemeen vragen om twee keer per dag aanbrengen gedurende 14 dagen. De eerste resultaten zijn te zien in een paar dagen en eindresultaten worden aangehouden gedurende ongeveer 4 maanden. De retail-kosten voor dit product is ongeveer $ 15 voor een 14-daagse behandeling.
Whitening strips zijn erg dun, vrijwel onzichtbaar strips die zijn bekleed met een peroxide-gebaseerde bleekgel. De stroken worden tweemaal daags gedurende 30 minuten in 14 dagen. De eerste resultaten zijn te zien in een paar dagen en eindresultaten worden aangehouden gedurende ongeveer 4 maanden. De retail-kosten voor dit product varieert van $ 10 tot $ 55 voor een 14-daagse behandeling.
Tray-Based tandbleekmiddelen
Tray gebaseerd bleken van tanden systemen, gekocht of over-the-counter of van de tandarts, omvatten het vullen van een gebitsbeschermer-achtige bak met een gel whitening oplossing die een peroxide-bleekmiddel en dragen van de tray voor een tijdsduur per dag elke dag bevat, meestal van een paar uur in de nacht tot 4 weken en zelfs langer (afhankelijk van de mate van kleuring en gewenste niveau van whitening).
In-Office whitening
In-office bleken biedt de snelste en meest effectieve manier om tanden witter te maken. Met in-office bleken, is de whitening product rechtstreeks op de tanden. Deze producten kunnen worden gebruikt in combinatie met warmte, een bijzonder licht en /of een laser. Het licht en /of warmte versnellen van de whitening proces.
Resultaten worden gezien in slechts 1, 30- tot 60-minuten durende behandeling. Maar, om dramatische resultaten te bereiken, meerdere afspraken zijn meestal nodig. Echter, met laser verbeterde bleken, dramatische resultaten kan worden gezien na de eerste behandeling.
Hoe lang gaan de Whitening Effects Laatste?
Whitening is niet permanent. Mensen die hun tanden bloot te stellen aan voedingsmiddelen en dranken die vlekken veroorzaken kan de witheid te zien beginnen te vervagen in slechts 1 maand. Degenen die voedingsmiddelen en dranken die vlekken in staat zijn tot een jaar of langer wachten voordat een andere whitening behandeling of touch-up nodig te voorkomen.
De mate van witheid zal variëren van persoon tot persoon, afhankelijk van de conditie van de tanden, de aard van de vlek, het type bleken systeem dat wordt gebruikt en voor hoe lang.
Verschillen tussen over-the-Counter aan huis Teeth Whitening Vs. -Tandarts onder toezicht Teeth Whitening producten
* Sterkte van bleekmiddel. OTC: Over-the-counter producten en thuisgebruik tandarts voorgeschreven at-home producten bevatten meestal een lagere sterkte-bleekmiddel van 10% carbamide peroxide, wat overeenkomt met ongeveer 3% waterstofperoxide, tot 22% carbamide peroxide. Tandarts: In-office, professioneel aangebracht tand whitening producten bevatten waterstofperoxide in concentraties variërend van 15% tot 43%
* mondstuk trays.. Tandarts: Met-tandarts toezicht at-home bleken producten, zal uw tandarts een indruk van uw tanden te nemen en een mondstuk lade die is aangepast om precies passen bij uw tanden. Dit voorbeeld maakt maximaal contact tussen de gel, dat wordt toegevoerd aan het mondstuk lade en de tanden. Een op maat gemaakte tray ook het minimaliseren van de gel contact met tandvlees. OTC: Over-the-counter whitening producten bevatten ook een mondstuk lade, maar de "one-size-fits-all 'benadering betekent dat de pasvorm niet exact zal zijn. Slecht passende trays kan het tandvlees en het zachte weefsel irriteren door meer bleekgel te sijpelen op deze weefsels. Met in-office procedures, is het bleekmiddel rechtstreeks op de tanden.
* Extra beschermende maatregelen. Tandarts: In de kantooromgeving, tandarts zal ofwel een gel op het tandvlees of een rubber mof (die schuift over de tanden) voorafgaand aan behandeling om het tandvlees en de mondholte te beschermen tegen de gevolgen van het bleken. OTC: Over-the-counter producten niet deze extra beschermende maatregelen voorzien
* Kosten.. OTC: Over-the-counter bleken systemen zijn de minst dure optie, waarbij de kosten variëren van $ 20 tot ongeveer $ 150. Tandarts: Afhankelijk van waar je woont en de omvang van de procedure, tandarts toezicht thuis bleken systemen variëren in prijs van ongeveer $ 150 tot $ 300 per bovenste of onderste gebit, of $ 300 tot $ 600 voor de hele mond
* Begeleiding vs. zonder toezicht proces. Tandarts: tandarts-toezicht at-home bleken en in-office behandelingen bieden extra voordelen in vergelijking met over-the-counter procedures. Ten eerste, kan uw tandarts een mondeling examen uit te voeren en te overwegen uw volledige medische geschiedenis, die nuttig zijn bij het bepalen kan worden hoe je tanden verkleurd geworden en als bleken is een passende behandeling op basis van uw type en omvang van de vlekken en het type, aantal en de locatie restauraties.
Uw tandarts kan dan beter passen bij de aard van de vlek met de beste behandeling, indien nodig, om die vlekken lichter te maken. Met tandarts toezicht bleken procedures, zal uw tandarts waarschijnlijk wil je zien een paar keer om ervoor te zorgen dat u volgende richtingen, om ervoor te zorgen dat de aangepaste lade is goed passende, om uw tandvlees te inspecteren op tekenen van irritatie, en in het algemeen te controleren op hoe het bleken van tanden proces verloopt. OTC: met over-the-counter bleken producten, bent u op uw eigen
Wie zou moeten ondergaan tanden bleken
Whitening wordt niet aanbevolen of minder succesvol in zijn.? de volgende omstandigheden:
* Leeftijd en zwangerschap problemen. Bleken wordt niet aanbevolen bij kinderen onder de leeftijd van 16. Dit komt omdat de pulpakamer, of zenuw van de tand, vergroot tot deze leeftijd. Het bleken van tanden onder deze voorwaarde konden de pulp irriteren of veroorzaken te gevoelig. Het bleken van tanden zijn ook niet aanbevolen bij zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.
* Gevoelige tanden en allergieën. Personen met gevoelige tanden en tandvlees, terugtrekkend tandvlees en /of defecte restauraties moeten overleggen met hun tandarts voordat u een tand whitening systeem. Wie allergisch voor peroxide (de whitening agent) moet een bleken product niet te gebruiken.
* Gum ziekte, versleten glazuur, holtes en blootgesteld wortels. Personen met tandvleesontsteking of tanden met versleten glazuur zijn over het algemeen ontmoedigd om een ​​tand whitening procedure ondergaan. Gaatjes nodig voordat een whitening procedure ondergaan om te worden behandeld. Dit komt omdat de whitening solutionspenetrate in een bestaande verval en de binnengebieden van de tanden, waardoor de gevoeligheid kan leiden. Ook zal whitening procedures niet werken op blootgestelde tandwortels omdat wortels niet een emaille laag hebben.
* Vullingen, kronen en andere restauraties. Tand gekleurde vullingen en composiet materialen die worden gebruikt in de tandheelkundige restauraties (kronen, facings, lijmen, bruggen) niet witter. Derhalve met een bleekmiddel op tanden die restauraties zal resultaten in ongelijke whitening-in dit geval, waardoor de tanden zonder restauraties lichter dan die met restauraties bevatten. Elke whitening procedure worden uitgevoerd vóór de plaatsing van restauraties. Personen met talrijke restauraties die zouden leiden tot ongelijke whitening misschien beter af zijn het overwegen lijmen, facings of kronen in plaats van een tand whitening systeem. Vraag ons welke strategie het beste is voor jou.
* Onrealistische verwachtingen. Mensen die verwachten dat hun tanden om een ​​nieuwe "verblindend wit" te zijn kan worden teleurgesteld met hun resultaten. Rokers moeten zich ervan bewust dat hun resultaten beperkt zal zijn, tenzij zij zich te onthouden van roken voortgezet, met name tijdens het bleekproces. Een gezonde gids om een ​​redelijke mate van witheid te bereiken met een whitening proces dat zou geven een natuurlijke uitstraling aan de tanden van een persoon is een iets witter kleur dan het wit van je ogen.
* Darkly verkleurde tanden. Gelige tanden reageren goed op bleken, bruin-gekleurde tanden reageren minder goed en grijs-tint of paars-verkleurde tanden mag niet reageren op bleken helemaal. Blauw-grijze vlekken veroorzaakt door tetracycline is moeilijker te verlichten en kunnen tot 6 maanden van thuis behandelingen of een aantal in-office afspraken om met succes te verlichten. Tanden die donkere vlekken hebben, kunnen beter worden kandidaten voor een andere verlichting optie, zoals fineer, lijmen, of kronen. Uw tandarts kan de opties het meest geschikt zijn voor u te bespreken.
Risico's verbonden aan Teeth Whitening
De twee bijwerkingen die het vaakst voorkomen zijn een tijdelijke verhoging van gevoelige tanden en lichte irritatie van de zachte weefsels van de mond, met name het tandvlees. Tandhalsgevoeligheid komt vaak tijdens de vroege stadia van de bleekbehandeling. Weefsel irritatie meestal het gevolg van een slecht passend mondstuk tray in plaats van de tand-bleekmiddel. Beide voorwaarden zijn meestal tijdelijk en verdwijnen binnen 1-3 dagen na het stoppen van de behandeling of het invullen van
Als je ervaring gevoeligheid doet, kunt u reduceren of te elimineren door:.
* Het dragen van de tray voor een kortere periode (bijvoorbeeld twee sessies van 30 minuten versus twee 60-minuten durende sessies)
* Stop met het bleken van uw tanden voor twee tot drie dagen om uw tanden aan te passen aan de whitening proces
* Vraag uw tandarts of apotheker om een ​​high-fluoride bevattend product, dat kan helpen remineraliseren je tanden. Breng het product fluoride om de lade en slijtage gedurende 4 minuten voor en na het bleekmiddel.
* Borstel je tanden met tandpasta voor gevoelige tanden. Deze tandpasta's bevatten kaliumnitraat, die helpt kalmeren van uw tanden zenuwuiteinden.
Product Safety
Sommige bleken producten aangebracht door middel van kantoren tandartsen 'als professioneel aangebracht (in-office) blekende producten hebben de ADA Seal of Acceptance, wat aangeeft dat het product richtlijnen ADA heeft voldaan voor de veiligheid en effectiviteit ontvangen. Op dit moment zijn alleen de tandarts afgezien thuisgebruik producten met 10% carbamide peroxide en-office toegepaste producten met 35% waterstofperoxide de ADA Seal of Acceptance ontvangen.
Over-the-counter bleken producten niet door de ADA goedgekeurd omdat de organisatie van mening dat professionele consultatie is het belangrijk om te zorgen voor veilig en effectief gebruik. Geen whitening producten met behulp van lasers momenteel op de lijst van toegelaten producten van de ADA. Verschillende whitening tandpasta's die beschikbaar zijn over-the-counter de ADA Seal of Acceptance hebben ontvangen. Voor een lijst van specifieke tandpasta die Seal of Acceptance de ADA's hebben opgedaan, te bezoeken: www.ada.org
Hierbij moet worden opgemerkt dat niet alle fabrikanten zoeken Seal of Acceptance de ADA. Het betreft een programma dat aanzienlijke kosten en tijd van de kant van een producent vereist. Alleen maar omdat een product niet de ADA Seal of Acceptance hoeft niet te betekenen dat het product is niet veilig en effectief. U kunt ervan verzekerd zijn, echter, dat producten die niet dragen het zegel moet voldoen aan de ADA normen voor veiligheid en effectiviteit bij gebruik volgens voorschrift.
Tandenbleekwaters zijn geen drugs en daarom zijn niet gereguleerd door de FDA.
Tips om te overwegen bij het kiezen van een over-the-Counter Whitening kit:
* Probeer een kit die een aantal aanpassingen van het mondstuk maakt selecteren. Sommige kits hebben een mondstuk dat kan worden gevormd tot op zekere hoogte. Deze zijn beter dan anderen die komen met een standaard mondstuk.
* Probeer het advies van anderen die misschien al geprobeerd de kit die u overweegt te krijgen.
* Als u op enig moment een langdurige verandering in te ervaren de kleur van uw tandvlees of verhoogde gevoeligheid van de tanden aan warme of koude voedingsmiddelen en dranken, stoppen met het dragen van het mondstuk en zie uw tandarts onmiddellijk
Als u meer informatie nodig hebt, voel je vrij om te bezoeken http: //www. .cyberdentistry.com