Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Oral Health is direct gerelateerd aan algehele gezondheid

Oral Health is direct gerelateerd aan algehele gezondheid

 
New industrie onderzoek suggereert dat de gezondheid van uw mond weerspiegelt de conditie van je lichaam als een geheel. Wanneer je mond gezond is, de kans groot dat uw algehele gezondheid is goed. Aan de andere kant, als je een slechte mondgezondheid, kunt u andere gezondheidsproblemen hebben. Een gezonde glimlach kan verder voorkomen dat bepaalde ziekten te voorkomen.
Volgens de Academie Algemene tandheelkunde, is er een significant verband tussen tandvleesontsteking en gezondheidsproblemen zoals een beroerte en hartziekten. Vrouwen met tandvleesontsteking vertonen een verhoogde incidentie van pre-term, een laag geboortegewicht, als goed. Als u geen zorg van uw tanden en tandvlees te nemen, kunt u uw slechte mondhygiëne leiden tot andere gezondheidsproblemen. Dit kan onder ziekten zoals diabetes, leukemie, kanker, hart- en vaatziekten en nierziekten, onder anderen.
Oral Health Geeft aanwijzingen over eetstoornissen
De National Eating Disorders Association schat dat in de Verenigde Staten, bijna 10 miljoen vrouwen en een miljoen mensen zijn getroffen door anorexia en boulimia. Eetstoornissen zijn ziekten die worden gekenmerkt door preoccupaties met eten en gewicht, als gevolg van fysieke, emotionele en sociale kwesties. Steeds meer tandartsen worden steeds de eerste verdedigingslinie als het gaat om het identificeren van eetstoornissen bij patiënten.
Enkele tekenen van een eetstoornis die kan worden opgemerkt door uw tandarts onder slechte adem, gevoelige tanden en tanderosie. Veel van deze symptomen worden veroorzaakt door de maag zuren die tijdens frequente episoden van zuivering worden opgevoed door je mond door braken. Andere tekenen van een eetstoornis zijn:
Tender mond, keel en speekselklieren
Tanden die worden gedragen en lijken bijna doorschijnende
Mouth zweren
Droge mond
gebarsten lippen
Bloeden tandvlees
Vroege opsporing van een eetstoornis kan zorgen voor een succesvolle herstelperiode voor het lichaam en tanden.
de verbinding tussen mondelinge en de algehele gezondheid

Er is steeds meer bewijs voor het verband tussen mondgezondheid en algehele gezondheid van een persoon. Sommige gezondheidsproblemen die uw tandarts bewust kunnen worden zijn onder andere:
Diabetes - Mensen met diabetes hebben meer kans op tandvleesaandoeningen dan mensen zonder diabetes. Men denkt dat, omdat diabetes de weerstand tegen infecties vermindert, het tandvlees tot de weefsels die het meest waarschijnlijk besmet.
Kanker - Als onderdeel van een routine tandheelkundige examen, uw tandarts schermen voor orale kankers met inbegrip van kanker van het hoofd en de nek. Andere vormen van kanker die uw tandarts in staat zijn om te herkennen zijn onder andere huidkanker, kanker van het kaakbot en schildklierkanker
Heart Disease -. Studies hebben aangetoond dat mensen met een matige of gevorderde tandvleesontsteking hebben een grotere prevalentie van hart- en vaatziekten, dan degenen die niet hebben tandvleesaandoeningen.
Kidney Disease - Als uw nieren niet goed functioneren, worden de bijproducten van onvolledige eiwitafbraak vrijgegeven. Als gevolg hiervan kan slechte adem en kunnen daar ook een onaangename smaak in de mond krijgen. Andere tekenen kunnen een droge mond en een metaalachtige smaak omvatten
Angst -. Stress beïnvloedt je immuunsysteem, die vecht tegen de bacteriën die parodontitis veroorzaakt, het maken van een persoon die lijden aan angst meer vatbaar voor tandvleesontsteking.
Andere aandoeningen - Er zijn meer dan 120 medische aandoeningen die in een vroeg stadium kan worden gedetecteerd door een tandarts.
zien van uw tandarts op een regelmatige basis helpt om uw mond in de beste gezondheid mogelijk te houden en maakt het mogelijk uw tandarts te kijken naar ontwikkelingen die kunnen wijzen op andere gezondheidsproblemen. Een tandheelkundig examen kan ook detecteren slechte voeding en hygiëne, de groei en de ontwikkeling problemen en onjuiste kaak uitlijning. Bezoek uw tandarts vandaag nog voor verdere behandeling en diagnose.