Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Ben je tanden Gevoelige

Ben je tanden Gevoelige

 
Een scherpe pijn ervaren na het drinken van een warm of koud drankje kan de aanwezigheid van een gevoelige tand aan te geven. Een eenvoudige test om te zien of je tanden gevoelig is om uw nagel zachtjes rond te rennen waar de tanden aan de kauwgom. Een gevoelige tanden kan reageren met een korte, scherpe pijn.
Soms tanden geworden gevoelig na uw tandarts of mondhygiënist heeft ze geschaald, of afgeschraapt de lagen van tandsteen. Tandsteen of calculus gehard en verkalkte plaque, die verschijnt als een lichtbruine deposit en meestal vormt waar de tanden aan de kauwgom. Het is achter de onderste voortanden en de wang kant van de bovenste kiezen die de neiging hebben om de meest tandsteen ophopen. Verwijderen van deze laag kan betekenen de tanden kunnen gevoelig zijn voor koude lucht. Grondige, zacht poetsen en flossen om tandplak verwijderen garanderen zal helpen om deze gevoeligheid te verbeteren.
Poor poetsen technieken kunnen gevoelige tanden veroorzaken. Als u een harde tandenborstel of niet je tanden correct te poetsen, je kunt dragen weg beschermende tandglazuur. Tandenborstel slijtage door snel en hard poetsen technieken Algemeen gezien op het tandvlees van de achterste kiezen, maar kan ook op het tandvlees van voortanden. Uw tandarts kan u helpen met de juiste techniek voor een zachte handtandenborstel of een elektrische tandenborstel.
De regelmatige inname van zuur voedsel en drinken kan ook een oorzaak van gevoelige tanden. Je moet niet je tanden te poetsen direct na het hebben van zure voedingsmiddelen of dranken of na braken. De lage pH (zuurgraad) van frisdrank, bijvoorbeeld, een verweking van het blootgestelde oppervlak van de tanden veroorzaken wanneer de schurende werking van een tandenborstel en tandpasta gemakkelijker sommige tandweefsel kunnen verwijderen.
Speeksel heeft een natuurlijke buffering en rehardening vermogen om te helpen in het kader van een zuur aanval onderhouden van de tanden wanneer. Professionele eten en wijn proevers, atleten bijvullen van vloeistoffen met sportdranken, individuen consumeren frisdranken, vruchtensappen en siropen, en mensen met een neiging tot maagreflux of braken moeten hun tandenpoetsen uitstellen gedurende een uur de volgende activiteiten om voldoende tijd te geven voor het speeksel om de blootgestelde delen van de tand reharden.
Als je ouder wordt, kan het zijn dat je tandvlees zijn terugwijkende, dit geeft de verschijning van het krijgen van lang in de tand. Onjuiste poetsen en flossen technieken kunnen veroorzaken tandvlees te wijken of terug te trekken, waardoor de wortels van de tanden. Zodra dit gebied wordt belicht, wordt de kans op gevoeligheid sterk toegenomen. Deze blootgestelde wortels kunnen leiden tot een ander probleem, een vorm van bederf genoemd wortelcariës.
De wortels van uw tanden worden blootgesteld wanneer tandvlees zich terugtrekt. Deze worteloppervlakken kwetsbaarder zijn voor verval omdat ze weinig blootstelling aan fluoride hebben gehad en hebben niet de bekleding van de beschermende glazuur. Wortelcariës waarschijnlijk sneller optreden in de mond waar de speekselproductie is beïnvloed door medicijnen, medische procedures. Uw tandarts of mondhygiënist kan een fluoride product om te voorkomen dat dit zich voordoet aanbevelen.
Raadpleeg uw tandarts en mondhygiënist op een correcte borstelen techniek. Een tandenborstel speciaal ontwikkeld om de gevoeligheid te verminderen kan ook helpen. Zij tonen u de juiste borstel en hoe je het goed gebruikt.
Door zachtjes poetsen met desensibilisatie tandpasta, moet je beginnen aan een verbetering in de meeste gevallen binnen twee tot vier weken te merken. Als, na een maand van consistent gebruik, je tanden zijn nog steeds gevoelig, raadpleeg dan uw tandarts.
Als gevoelige tanden is zo ernstig dat je niet kunt poetsen of niet behoorlijk floss, raadpleeg dan uw tandarts die een vernis of een speciale oplossing kan van toepassing zijn op de tandoppervlak voor een onmiddellijke maar tijdelijke verlichting. Uw gedrags gewoonten zal de effectiviteit van de behandeling te bepalen.
Consistent gevoelige tanden die niet reageert op conservatieve behandelingen is meestal een indicatie van een ernstiger probleem.