Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Air Schuring is niet alleen Hot Air

Air Schuring is niet alleen Hot Air

 
No één houdt van de geluiden van een hoog toerental tandartsboor gonst in hun mond. Dat is één van de belangrijkste redenen lucht slijtage is gemaakt. Air slijtage is een nieuwe techniek om tandbederf te verwijderen met behulp van ultra fijne deeltjes van silica, of aluminium oxide.These deeltjes zijn gericht, met behulp van perslucht, om het zieke deel van uw tand, die vervolgens wordt afgezogen weg voorzichtig te verwijderen. Luchtabrasie vereist in het algemeen minder de tand te verwijderen, eventueel verminderen uw behoefte aan plaatselijke verdoving.
De techniek is veilig, maar bepaalde voorzorgsmaatregelen worden aanbevolen. Het gebruik van oogbescherming is nodig om te voorkomen dat irritatie van de ogen van de spray. Ook wordt een cofferdam of harsbekleding algemeen gebruikt om gezonde tanden te beschermen.
Luchtabrasie wordt meestal gebruikt in geval van kleinere holten, oude composiet vullingen, het tandoppervlak bereiden voor tandheelkundige verlijmingen, of bepaalde tand vlekken te verwijderen. Het kan duurder zijn dan het gebruik van een boor, dus overleg met uw tandarts te bespreken of dit de juiste techniek voor u.
Wat zijn de voordelen van Air Schuring?

Hier zijn enkele van de voordelen van de lucht slijtage:
* Er is geen opwekking van warmte, geluid, druk en trillingen
* de plaatsing van composiet vullingen is makkelijker, omdat de droge werkgebied <.. br /> * Er zijn minder risico's van de tand wordt afgestoken of gebroken tijdens het verval verwijdering proces.
* In slechts één bezoek, kan meer dan een deel van de mond worden behandeld, indien nodig.

wat zijn de nadelen

* de procedure kan ongemakkelijk zijn voor gevoelige tanden, als gevolg van de perslucht en het gebruik van kleine schuurmiddelen.
* Dit procedure wordt alleen aanbevolen voor het verwijderen van kleine gaatjes.
* alleen composietvulling materiaal moet worden gebruikt, als amalgaam vulstof vereist scherpe oppervlakken te binden aan.
Wie zijn de beste kandidaten Air schuring Procedures

De ideale patiënten voor de lucht slijtage zijn kinderen, of patiënten met een angst voor tandheelkundige boren.
Dus afscheid te nemen van uw tandheelkundige boor angst met lucht slijtage.