Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Eetstoornissen en uw mondelinge Gezondheid- Hoe je eet invloed op uw tanden

Eetstoornissen en uw mondelinge Gezondheid- Hoe je eet invloed op uw tanden

 
Eetstoornissen zijn ernstige ziekten waarin mensen gefixeerd op hoeveel ze eten geworden. Twee van de meest voorkomende eetstoornissen zijn boulimia nervosa en anorexia nervosa. Een persoon die lijdt aan een eetstoornis berooft zijn lichaam van essentiële vitaminen, mineralen, eiwitten en voedingsstoffen die essentieel zijn voor het handhaven van goede gezondheid. Als gevolg hiervan, een eetstoornis gevolgen mondeling, geestelijke en lichamelijke gezondheid.
Er zijn duidelijk vele ernstige gevolgen die eetstoornissen te begeleiden, en ondanks het bereik van de medische problemen die zich voordoen als gevolg van deze ziekte, zoals hartfalen en osteoporose, is het vaak de pijn in verband met tandheelkundige complicaties die eerste motiveren patiënten een gezondheidswerker bezoeken. Tandartsen zijn vaak de eersten die de waarschuwingssignalen van een eetstoornis te sporen en in staat zijn om te wijzen patiënten in de juiste richting voor hulp.
Oral Health gevolgen van eetstoornissen

Frequent braken en ernstige voedingstekorten in verband met een eetstoornis hebben ernstige gevolgen voor uw tanden en mondgezondheid. Omdat het spijsverteringsstelsel releases zulke krachtige zuren die breken voedsel, zelfopgewekt braken stelt deze zuren in contact met, aanval en slijtage-away tandglazuur tijdens oprispingen te komen. Bovendien kan frequente braken de kleur, lengte en vorm van uw tanden te veranderen.
Mensen met een eetstoornis kan gevoeligheid van de mond en keel te ervaren, merkt gezwollen speekselklieren. Deze gezwollen klieren kan leiden tot verbreding van de kaak en een vierkant-achtige vorm. Diegenen die lijden aan anorexia kunnen verzwakking van het kaakbot ervaren als gevolg van osteoporose, die ook verzwakt tanden en leidt tot verlies van tanden.
tekenen en symptomen iemand die je kent Kan een eetstoornis
echter
, bij een bezoek aan uw tandarts, is het bijna onmogelijk om de schade veroorzaakt door een eetstoornis te verbergen. Tandartsen kunnen de verschillende tekenen van eetstoornissen te identificeren door middel van uw mondgezondheid. Uw tandarts zal u vertellen wat zij op het gebied van email erosie hebben gemerkt en zal u aanmoedigen om verdere behandeling te zoeken.
voorkomende symptomen van een eetstoornis kunnen zijn:
Slechte adem
Tender mond, keel en speekselklieren
Geërodeerdee tandglazuur
Tanden die worden gedragen en lijken bijna doorschijnende
Mouth zweren
Droge mond
gebarsten lippen
Bloeden tandvlees
Gevoelige tanden
herstellen van uw stoornis en herstellen van uw Oral Health

herstellen van uw mondgezondheid na het herstellen van een eetstoornis is essentieel voor je gevoel van eigenwaarde en de algemene gezondheid. Als u of iemand die je kent heeft een eetstoornis, is het noodzakelijk dat je professionele hulp te zoeken. Behandeling om uw glimlach te herstellen kan kronen, facings, vullingen of zelfs volledige mond wederopbouw, in combinatie met therapie en ondersteuning van groepen te betrekken.
Een belangrijk element in het herstellen is het onderwijs. Tandheelkundige behandelingen kunnen en moeten beginnen tijdens het herstelproces om je tanden te beschermen. Indien gediagnosticeerd en behandeld in een vroeg stadium, kunnen email verloren worden vervangen en in sommige gevallen meer uitgebreide tandheelkundige behandelingen nodig, afhankelijk van de omvang van de beschadiging van tanden.
Omdat veranderingen in de mond zijn meestal de eerste lichamelijke tekenen van een eetstoornis, kan uw tandarts de eerste zijn om de ziekte te herkennen. Dr. Feffer heeft jarenlange ervaring herstel van beschadigde tanden veroorzaakt door de zure erosie met behulp van kronen, composiet vullingen en andere behandelingen gehad. Consult Dr. Feffer, uw Lakeview en Lincoln Park tandarts, vandaag de dag als een eetstoornis een verandering in uw mondgezondheid heeft veroorzaakt. Dr. Feffer heeft professionele relaties met voedingsdeskundigen en therapeuten die getraind zijn in het herstel van patiënten die lijden aan deze voorwaarden vastgesteld. Samen, het herstel van beschadigde gebit aan het gevoel van eigenwaarde te herstellen en het verstrekken van onderwijs en ondersteuning, kunnen we onze patiënten om een ​​gezonde levensstijl te leiden.