Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Zorg voor een gezond hart met een Stralende Glimlach

Zorg voor een gezond hart met een Stralende Glimlach

 
Heb je je ooit afgevraagd wat het verband tussen uw mondgezondheid en algehele gezondheid is? Nou, nu is het tijd om het belang meer dan ooit begrijpen. Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak van mannen en vrouwen in de Verenigde Staten. Parodontitis, een chronische ontstekingsziekte die tandvlees en bot weefsels die ondersteuning bieden voor de tanden van invloed op bijna 75 procent als de Amerikanen en is de belangrijkste oorzaak van volwassen tandverlies vernietigt. Dus wat is de link? Deze twee verschillende ziekten kunnen meer gemeen dan je denkt te hebben.
Research is het punt om feiten die het beheren van een ziekte kan sterk het risico voor de andere te verminderen. Als u zich zorgen over gehoord en vaatziekten, kunt u gemakkelijk duizenden dollars te besteden per jaar proberen om het te voorkomen, het betalen van de hand over hand toe voor receptplichtige geneesmiddelen, schappen van gezonde kookboeken, fitness machines voor uw huis en een lidmaatschap van de sportschool. Een aantal recente studies suggereren dat u al kan hebben de beste en makkelijkste wapen tegen hartaanvallen, beroertes en andere aandoeningen hart-en vaatziekten leggen op uw badkamer teller. Poetsen en flossen om te voorkomen dat tandvleesaandoeningen is een toonaangevende preventie van hart-en vaatziekten.
Gum Disease en Heart Disease Connection
Het verband tussen tandvleesontsteking en hart-en vaatziekten is niet een verbinding die mensen over het algemeen denken. Tijdens stadia van tandvleesaandoeningen, kunnen bacteriën en toxines uit je besmet tandvlees toegang tot uw bloedbaan en reizen naar je hart. De bacteriën uit uw mond kan in de bloedbaan door je tandvlees. Bacteriën die gevonden kunnen worden in je tanden zijn gevonden samengeklonterd in slagader plaques. Dit maakt een theorie te zijn dat deze bacteriën zich aan de vette plaques in de bloedbaan, rechtstreeks bijdraagt ​​tot verstopping.
Andere mogelijkheid is de rol van ontsteking, die reactie van het lichaam tegen infectie, verwonding of irriterende . Terwijl ontsteking is een beschermende respons van het lichaam, kan chronische ontsteking van een aantal ziekten en ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Parodontitis is een chronische infectie die niet alleen vernietigt het tandvlees en het bot dat de tanden ondersteunen, maar verhoogt ook de ontsteking niveau in het lichaam. Ontsteking is nu bekend dat het een cruciale rol spelen bij vele chronische ziekten die gewoonlijk als ontstekingsziekten, waaronder hartaandoeningen worden ingedeeld.
Parodontitis kan ook leiden tot verergering toegevoegd aan de bestaande hartaandoeningen. Het verband tussen tandvlees en hartkwaal heeft met infectieuze endocarditis, wat een ontsteking van de binnenste laag van het hart, het endocard, als gevolg van infectie.
Bloeden in de mond creëert een kans voor bacteriën om te reizen in je bloedbaan. De bacterie wordt gewoonlijk verwijderd uit de bloedstroom snel door witte bloedcellen, maar chronische parodontitis kan een predispositie voor de bacteriën voor ernstige infecties veroorzaken bij aanleggen om de beschadigde hartweefsel.
Tekenen van parodontitis zijn onder meer: ​​
Slechte adem, dat zal niet weggaan
rood of gezwollen tandvlees
Tender of bloedend tandvlees
Pijnlijke kauwen
Losse tanden
Gevoelige tanden
terugtrekkend tandvlees of langer te zien zijn tanden
Wanneer bezoeken uw Pompano Beach Tandarts
Het is altijd belangrijk goede tandheelkundige te handhaven hygiënische gewoonten te voorkomen tandvleesaandoeningen. Eerste tekenen van gom ziekte of parodontitis kunt de meest belangrijk om op te merken, omdat vroegtijdige interventie is van vitaal belang. Uw tandarts is de beste keuze om u te helpen uw mondgezondheid te beheren en ervoor te zorgen dat orale bacteriën en ziektekiemen niet infiltreren in andere delen van je lichaam
Enkele van de risicofactoren van parodontitis zijn onder meer:.
Smoking
Familiegeschiedenis
Slechte mondhygiëne gewoonten
Diabetes
Hart- en vaatziekten
Osteoporose
Als u een van deze risicofactoren voor parodontitis, uw tandarts kan u helpen om uw mondgezondheid te controleren en ook op maat een preventie en behandeling van plan om u te helpen uw algehele gezondheid te behouden. Het is van vitaal belang om gelijke tred te houden met uw jaarlijkse check-ups en tandheelkundige reinigingen, met name als u onder een van de risicofactor categorieën vallen. Raadpleeg uw tandarts onmiddellijk als u vertonen tekenen van tandvleesaandoeningen. Hoe eerder u uw tandarts te bezoeken, hoe beter het zal zijn om te elimineren en verder alle andere mondelinge en de algehele gezondheid complicaties te voorkomen.