Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Feiten en mythes over Caviti

Feiten en mythes over Caviti

 

Kunt u raden welke van deze zijn een mythe of een feit over holtes? Interessant is dat veel mensen zich niet bewust van de waarheid over verval en hoe het gebeurt. Kunt u de volgende vragen te beantwoorden asksMarietta tandarts?


 • Is de behandeling van een holte: het verval is gestopt?

 • Doe zure voedingsmiddelen gaatjes veroorzaken?

 • Kunnen mensen altijd zien als ze een holte?

 • Is suiker echt gaatjes veroorzaken?

 • Doe gevoelige tanden betekenen verval

 • Doe barsten of chips op de tanden veroorzaken verval?

 • Moeten mensen maken zich zorgen over de tanden van hun baby?  Laten we eens een kijkje bij enkele mythes en feiten ...
  1. Doet het behandelen van een holte: het verval is gestopt
  ? Antwoord: Dit is een feit, maar alleen als uw tandarts al het verval heeft verwijderd. Een tandarts kan ervoor zorgen dat al het verval wordt verwijderd met behulp van een cariësdetectie vlek. Het is een techniek die helpt bij het identificeren resterende verval die gemist door het blote oog. Als alle verval wordt verwijderd en de vulling wordt goed uitgevoerd, zal het verval stoppen.
  2. Heeft zure voedingsmiddelen gaatjes veroorzaken
  Antwoord:? Dit is een half-feit! Zure voedingsmiddelen zoals frisdranken en citrus voedingsmiddelen geen gaatjes veroorzaken, ze kunnen het glazuur waardoor het makkelijker voor verval beginnen te verzwakken.
  3. Kunnen mensen altijd zien als ze een holte
  ? Antwoord: Myth! Dit is een vreselijke mythe omdat de meeste mensen geen symptomen met een lichte tandbederf. Pijn betekent meestal dat het verval verder gevorderd en heeft schade aan de zenuwen veroorzaakt, wat leidt tot duurdere procedures zoals wortelkanaalbehandeling. Het is belangrijk om de behandeling en een holte repareren voordat het verval geavanceerd wordt.
  4. Heeft suiker echt gaatjes veroorzaken
  ? Antwoord: Dit is een feit. Bacteriën in je mond voedt zich met suiker en produceert een verval veroorzaakt zuur. Proper dagelijks poetsen en flossen helpt bij het verwijderen van bacteriën en het zuur per product.
  5. Heeft gevoelige tanden betekenen verval
  Antwoord:? Dit is een absolute mythe! Hoewel gevoelige tanden gevolge van verval kan worden, kan ook uit andere gebitsproblemen. Gevoeligheid kan ontstaan ​​door tandvlees, gebarsten tanden en andere gebitsproblemen. Uw tandarts kan helpen bij het identificeren van het probleem en bieden een aantal handige oplossingen.
  6. Doen barsten of chips op de tanden oorzaak verval
  Antwoord:? Dit is halve waarheid! Scheuren of chips kunnen een schuilplaats voor bacteriën om te oogsten te creëren. Soms kan een tandenborstel kan deze gebieden niet goed bereiken om helemaal weg van de bacteriën die de tanden meer vatbaar voor verval te worden schoon te maken. Hoewel, niet alle scheuren en chips resulteren in verval, is het altijd belangrijk om uw tandarts te waarschuwen. Scheuren en chips kan de aandacht voor andere tandheelkundige zorg nodig hebben.
  8. Moeten mensen maken zich zorgen over de tanden van hun baby
  Antwoord:? Feit. Ja, mensen moeten zorgen te maken over het gebit van hun baby! Melktanden met holten kan uitgroeien tot pijnlijke pijn en abcessen. Indien onbehandeld, kunnen zij eventueel infectie die zich naar andere delen van het lichaam te ontwikkelen. Melktanden gids in de plaatsing van volwassen tanden, ook een belangrijke reden om ze gezond te houden. Regelmatige bezoeken aan de tandarts zal helpen om kinderen op het juiste spoor om een ​​goede mondhygiëne.
  Hoewel, er zijn vele redenen verval kan ontwikkelen, kan een goede dagelijkse mondhygiëne een aanzienlijke vermindering van de kans. Dagelijks poetsen en flossen zijn de eerste en de beste verdediging, zegt een tandarts in Marietta, Georgia.