Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > De installatie van Kronen en hun Care

De installatie van Kronen en hun Care

 
Een kroon lijkt op een tand en gedraagt ​​zich als een dekmantel voor de werkelijke tand in om de omvang ervan te herstellen en vorm te geven en om de algehele uitstraling te verbeteren. Tandkronen
op de juiste wijze geïmplanteerd dekking de volledige zichtbare gedeelte van de tand boven het tandvlees. Het kan nodig zijn om een ​​kroon te installeren in één van de volgende voorwaarden:

te repareren en te herstellen van een gebroken tand of een die ernstig versleten is

om te voorkomen dat een zwakke tand van verdere desintegrerende of om de verschillende onderdelen van een gebarsten tand intact

te dekken houden slecht verkleurd of misvormde tand

om ondersteuning te bieden en bestrijken een tand met behulp van een grote vulling

Om een ​​tandheelkundig implantaat te dekken

Om een ​​tandheelkundige brug in intacte

houden Er zijn verschillende soorten kronen beschikbaar en deze worden gemaakt uit materialen zoals kunststof, metaal, keramiek en porselein gesmolten metaal. U kunt het advies van tandartsen te zoeken in Limerick
waarop één van deze pakken bepaalt u best.

Tijdelijke kronen, zoals de naam al doet vermoeden, worden geïmplanteerd voor een bepaalde periode, in de meeste gevallen voor de permanente kroon wordt voorbereid. Het is noodzakelijk dat u de juiste zorg moet dragen voor de tijdelijke kroon. De dingen die je voorzichtig moet zijn:

Beperk het gebruik van de zijkant van uw mond na de installatie van de tijdelijke kroon. Mis het grootste deel van de kauwen met de andere kant van de mond

Vermijd taai of kleverig voedsel zoals karamel en kauwgom die kan trekken of pak uit de kroon


schuif de flossen materiaal in plaats van te tillen terwijl u het schoonmaken zijn in de mond. Wanneer u probeert het flossen materiaal op te heffen, kan het de tijdelijke kroon in plaats daarvan los te maken.

Vermijd kauwen rauwe groenten of andere harde voedingsmiddelen die de kroon

zou kunnen breken Als u niet de juiste zorg te dragen voor de kronen, bent u waarschijnlijk een aantal problemen worden geconfronteerd. Deze omvatten:

Sensitivity of een gevoel van onbehagen Twitter: De nieuw geïmplanteerde kroon kan zeer gevoelig zijn, vooral na het moment waarop het effect van de verdoving begint te slijten. U kunt ook last warmte en koude gevoeligheid, als er nog een zenuw op de tand. De tandarts kan tandpasta die specifiek bedoeld is om te zorgen voor gevoelige tanden voorschrijven.

Losse Crown extra's: Er zijn gevallen waarin het cement uit de buurt van onder de kroon wordt gewassen. Niet alleen maakt de kroon los, laat ook de groei van bacteriën en daarmee leidt tot het verval van de overblijvende tanden.

Afgebroken Crown Twitter: Kronen die zijn gemaakt van porselein kan chip af. Als het een heel kleine chip dan composiet kan worden gebruikt om de chip te repareren.

allergische reactie
: Zoals de metalen die worden gebruikt om kronen te vervaardigen zijn een mix van diverse metalen, mensen kunnen een allergische reactie op porselein of andere metalen die gewoonlijk worden gebruikt ontwikkelen in de creatie van kronen.

Op een gemiddelde, kronen kan duren voor een periode van vijf tot vijftien jaar.