Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Teeth Whitening Risico

Teeth Whitening Risico

 
Tanden bleken wordt over het algemeen als veilig beschouwd - Er zijn echter enkele risico's verbonden aan het bleken dat een heleboel mensen zijn niet op de hoogte van
Net als het feit dat meer dan de helft van de mensen die gebruik maken van over-the-counter peroxide whiteners ervaren een zekere mate van geïrriteerd tandvlees als gevolg van contact met de gel in de One Size Fits All whitening trays.
Meer dan de helft van de mensen die gebruik maken van peroxide whiteners ervaren een zekere mate van geïrriteerd tandvlees als gevolg van de concentratie bleekwater of het contact met de whitening trays. Dergelijke irritatie duurt meestal tot enkele dagen, afvoeren na het bleken is gestopt of het peroxide concentratie verlaagd.
De volgende activiteit is gevoelige tanden. Bleken kan een tijdelijke verhoging van de gevoeligheid voor temperatuur, druk en druk veroorzaken. Nu gebeurt dit meestal met in-office whitening, vanwege de hoge concentratie bleekwater gebruikt En de witten gevoeligheid duurt meestal niet langer dan een dag of twee - in sommige gevallen kan het duren tot een maand Dus vraag over <. br />
Sommige tandartsen adviseren een tandpasta met kaliumnitraat voor gevoelige tanden.
Sommige mensen ervaren spontane pijnscheuten (zingers) in het midden van hun voortanden.


Particulieren het grootste risico voor het bleken van de gevoeligheid zijn die met tandvlees, significante barsten in hun tanden of lekkage als gevolg van defecte restauraties. Het is ook gemeld dat roodharigen, waaronder die met geen andere risicofactoren, lopen een bijzonder groot risico voor de gevoelige tanden en zingers.
Slot En veel mensen die gaan voor over-the-counter whiteners missen dit risico zijn geroepen Technicolor tanden.
dit gebeurt omdat restauraties zoals bonding, kronen of facings arent beïnvloed door bleekmiddel zodat ze veranderen niet, terwijl de omliggende tanden gebleekt.

in aanvulling op de bovengenoemde risicofactoren, een aantal kanttekeningen moeten worden overwogen voor het ondergaan van het bleken van tanden:
Overmatig bleken kan resulteren in onnatuurlijk witte tanden
whitening resultaten zijn. niet volledig zien tot ongeveer twee weken na het bleken. Dit is een belangrijke overweging als je op het punt om keramische restauraties te hebben en willen er zeker van de kleur overeenkomt met zijn dat van uw nieuw gebleekte tanden.
Als cosmetische lijmen, porseleinen veneers of andere restauraties zijn onderdeel van uw behandeling plan, moeten ze niet worden tot een minimum van twee weken na het bleken in staat om de juiste lijmen, functie en schaduw matching te garanderen.
om de Technicolor effect te vermijden, zal tandkleurige restauraties waarschijnlijk moeten worden vervangen na het bleken .
Verzonken tandvlees onthullen vaak hun gelige worteloppervlakken op het tandvlees. Die gele kleur is moeilijk gebleken om bleekwater.
Zwangere of zogende vrouwen wordt aangeraden om het bleken van tanden te voorkomen. De potentiële impact van ingeslikt bleekwater op de foetus of baby is nog niet bekend.