Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Tooth Gevoeligheid - Is het te warm of te koud voor je tanden To Handle

Tooth Gevoeligheid - Is het te warm of te koud voor je tanden To Handle

 
Heb je ooit dronk een lekkere warme kom soep, alleen te huiveren van de pijn na de warmte je tanden te raken? Of misschien dat je genieten van uw favoriete smaak ijs, alleen om een ​​scherpe, stekende pijn voelen door je tanden. Wat de reden ook, moet gevoelige tanden niet worden genegeerd.
Tandhalsgevoeligheid wordt veroorzaakt door de beweging van vloeistof in kleine buisjes in de dentine (de weefsellaag gevonden onder de hard email dat de binnenste pulp bevat), waardoor zenuwirritatie. Wanneer de harde glazuur is versleten of tandvlees hebben teruggetrokken, waardoor de kleine buis oppervlakken worden blootgesteld, kan de pijn worden veroorzaakt door het eten of drinken van voedingsmiddelen of warme of koude dranken, je tanden te raken, of ze bloot te stellen aan koude lucht. Belichte delen van de tand kan leiden tot pijn en zelfs invloed hebben op of wijzigen van uw eten, drinken, en de ademhaling gewoonten.
Oorzaken Tooth Gevoeligheid
Wat veroorzaakt gevoelige tanden u vragen? Naarmate we ouder worden, email draagt ​​natuurlijk naar beneden, waardoor de dentine en het veroorzaken van gevoelige tanden. Tandhalsgevoeligheid kan ook tot een aantal andere factoren, inclusief:
* tandvlees
* Acidy vloeistoffen glazuur slijtage en blootstelling dentine veroorzaken, zoals soda.
* Tooth slijpen
* Tandenpoetsen te hard
* tandheelkundige behandelingen zoals het bleken van tanden
* Root schade aan de zenuwen, tandvleesontsteking of afgestoken of gebroken tand.
Wat als ik gevoelige tanden?
Als u last heeft van gevoelige tanden, kunt u verschillende opties voor het beheren van uw pijn. Voor low-level gevoeligheid, kan een huis onderhoudsprogramma effectief zijn. Over-the-counter fluoride spoelt, kunnen gels en tandpasta de wortel zenuw minder gevoelig te maken of bouwen van een beschermende bekleding op de gevoelige tand te bedekken. Voor hogere niveaus van gevoeligheid, kan een in-office Desensitizer hulp voor vele maanden, zelfs jaren.
Het is ook belangrijk om te voorkomen dat het gebruik harde haren tandenborstels en tandenpoetsen te hard, die kunnen slijten het oppervlak van de tand en bloot gevoelige plekken. De manier om erachter te komen als je te hard poetsen is om een ​​goede kijk op uw tandenborstel te nemen. Als de borstelharen wijzen in meerdere richtingen, je bent te hard poetsen.
preventiemethoden
De sleutel tot het voorkomen tand gevoeligheid is om je mond zo gezond mogelijk met een goede mondhygiëne om te voorkomen dat terugtrekkend tandvlees en parodontale aandoeningen te houden. Poetsen en flossen behoren, zoals aanbevolen door uw tandarts of mondhygiënist en het gebruik van lage slijtage tandpasta kan helpen de kans dat je gevoelige tanden zal moeten verminderen.
Ook een dieet dat niet zuur helpt ook voorkomen gevoelige tanden. Het negeren van uw gevoelige tanden kan leiden tot andere orale gezondheidsproblemen, vooral als de pijn zorgt ervoor dat je slecht poetsen waardoor je kwetsbaarder voor tandbederf en tandvleesaandoeningen. Praat met uw tandarts in Norwich vandaag voor meer informatie over de behandeling van uw gevoelige tanden of hoe je verder kan voorkomen.