Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Laser Teeth Whitening-voors en tegens

Laser Teeth Whitening-voors en tegens

 
Als u op zoek bent naar de snelste beschikbare procedure voor het draaien van uw tanden wit, wilt u misschien proberen laser bleken van tanden. Hoewel deze procedure meer dan andere, meer traditionele bleken van tanden methoden kost, krijg je het direct resultaat dat u zoekt. Een ander voordeel is dat je niet hoeft te gaan door het ongemak en het ongemak van het in je mond tanden bleken apparaten zoals bitje en strips. Laser is ook de ideale behandeling voor mensen met gevoelige tanden die pijnlijke reacties van het bleken van tanden trays en producten.
Deze procedure begint met de toepassing van de bleekgel op uw tanden. Deze gel wordt meestal gemaakt uit waterstofperoxide of carbamide peroxide. Laserlicht wordt vervolgens getraind op de gel bedekte tanden aan het bleekmiddel in de gel te activeren. De laser verhoogt de penetratie van het bleekmiddel in de tanden glazuur, effectief verwijderen van vlekken veroorzaakt door koffie, nicotine en voedingsmiddelen die regelmatig geconsumeerd jaren. De hele procedure duurt slechts ongeveer een uur en produceert schaduw verlichting van maximaal tien keer de initiële schaduw.
De drie meest gebruikte laser whitening systemen zijn Zoom, BriteSmile en Sapphire. Zoom werd ontwikkeld door Discus Dental Inc. Dit systeem gebruikt een mengsel van 25 procent waterstofperoxidegel en een activator. De pH van het systeem tussen 7,5 en 8,5. De specifieke laser gebruikt om dit bleken systeem te activeren is kwik metaalhalogenide die varieert 350-400 nanometer.
BriteSmile gebruikt zijn BriteSmile Procedurele Gel voor de laser bleken systeem. Deze gel bestaat uit 15% waterstofperoxide met een pH van 6,5. Een versneller wordt toegevoegd aan de tweede en derde behandeling de whitening effect van het systeem te verbeteren. Het maakt gebruik van een gas-plasma gebaseerde laser of light emitting diode, dat wil zeggen, LED, dat golflengtes variërend 400-500 nanometer.
De Sapphire Whitening System is ontwikkeld door Den-Mat, dezelfde entiteit die de populaire porseleinen veneers tandheelkundige ontwikkeld, Lumineers. Deze whitening systeem combineert het gebruik van hun Sapphire Whitening Gel met hun handtekening laser, Sapphire Plasma Arc Light. De gel is speciaal geformuleerd om de absorptie van licht binnen te laten in het blauwe einde van het lichtspectrum. Zodra de gel wordt geactiveerd door de laser, het breekt af in reactieve componenten die de vlekken veroorzaken gekleurde verbindingen op zowel de gel en de gekleurde vlek verbindingen gericht worden geactiveerd en reageren met elkaar.
Dental gezondheidswerkers zijn echter verdeeld over de werkzaamheid van de laser-geactiveerde tanden bleken systemen. Enkele recente studies uitgevoerd dat de splitsing boog methode, dat wil zeggen een zijde van de tanden werden behandeld met alleen het bleken product, terwijl de andere zijde gebruik gemaakt van zowel het product whitening en laser. Resultaten bleek gelijk bleken aan beide zijden, zelfs na het uitvoeren van nazorg een jaar later. Populaire bleken van tanden systemen die geen gebruik maken van laser, of die overwegen laser als optionele, onder Ultradent Opalescence Xtra Boost, Rembrandt Virtuoos Lightening Gel en Niveous.