Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Poets je tanden Correctly- Wat u moet weten over tandenborstels en tandpasta's

Poets je tanden Correctly- Wat u moet weten over tandenborstels en tandpasta's

 
Heeft het eten van ijs maken je zegt "ouch", en huiveren van de pijn? Heb je ooit merkt dat je kromp ineen van de pijn tijdens het poetsen of flossen je tanden? Als je dat doet, kan je wat bekend staat als gevoelige tanden. Het goede nieuws is echter dat je niet hoeft te nemen met de pijn. In feite zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de gevoeligheid te verminderen en het verbeteren van uw mondgezondheid. Dus wat zou kunnen worden waardoor je zulke zware gevoeligheid? Lees verder om erachter te komen waarom je huiverend van de pijn.
Je borstel met te veel kracht
Tooth gevoeligheid kan soms komen uit poetsen met te veel kracht of met een tandenborstel die borstelharen te hard. Na verloop van tijd, dan kunt u slijten van de beschermende lagen van uw tanden en bloot de microscopisch kleine holle buizen of kanalen die leiden tot uw tandheelkundige zenuwen. Wanneer deze tubules zijn blootgesteld aan warme of koude of zelfs zure en plakkerige voedingsmiddelen kunnen gevoelige tanden en ongemak het resultaat. De eenvoudigste oplossing in dit geval is om naar een tandenborstel met zachte borstelharen en zachter te zijn bij het poetsen.
Do You Maal Uw Tanden?
Slijpen je tanden kan slijten het glazuur, ook al is de sterkste stof in je lichaam. Daarbij ziet de dentine, dat is de middelste laag van de tand bloot te leggen. Het dentine bevat de holle buizen die leiden naar uw zenuwen. Praat met uw Bowie tandarts over het vinden van een gebitsbeschermer dat u kunt stoppen met malen. De beste bewakers zijn op maat gemaakt naar uw beet te passen.
Whitening tandpasta's en Mondspoelingen
Veel fabrikanten add-tand whitening chemische stoffen om hun tandpasta formules, en sommige mensen zijn gevoeliger voor hen dan anderen. Als uw tandpasta kan zijn om de schuld voor gevoelige tanden, overwegen over te schakelen tandpasta en ADA goedgekeurd één.
Net als whitening tandpasta, een aantal over-the-counter mondwater en spoelingen bevatten alcohol en andere chemische stoffen die uw tanden gevoeliger kunnen maken - vooral als uw dentine is blootgesteld. Dus, wat is de oplossing? Probeer neutrale fluoride spoelingen - of gewoon overslaan de spoeling en meer ijverig over flossen en tandenpoetsen.
tandvleesaandoeningen en Overmatig Plaque
terugtrekkend tandvlees, die steeds vaker met de leeftijd zijn - vooral als je niet hebben gehouden met de gezondheid van uw tanden - kunnen gevoelige tanden veroorzaken. Als tandvleesontsteking of gingivitis is de boosdoener, kan uw Bowie tandarts een procedure voorstellen om je tanden te verzegelen, samen met de behandeling van het tandvlees ziekte zelf.
Het doel van flossen en borstelen is om tandplak die zich vormt na het verwijderen eet, kan leiden tot tandvleesaandoeningen. Een overmatige opbouw van plaque kan ertoe leiden dat uw glazuur om weg te dragen. Nogmaals, kan uw tanden gevoeliger worden als ze hun email bescherming verliezen. De oplossing is om goede dagelijkse mondverzorging te oefenen en een bezoek aan uw tandarts in Bowie, MD voor reinigingen om de zes maanden - of vaker als dat nodig is.
Tooth gevoeligheid is behandelbaar. In feite zou je vindt dat het gebruik van tandpasta die speciaal voor gevoelige tanden zal helpen je gevoeligheid te minimaliseren. Als je gevoeligheid extreem is en blijft niet uit wat je doet, zie je Bowie tandarts voor een tandheelkundige evaluatie. Uw tandarts kan de meest waarschijnlijke oorzaak van uw gevoelige tanden en de beste oplossing voor uw specifieke situatie te bepalen.