Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Parodontitis - Explained

Parodontitis - Explained

 
If je jezelf afvraagt ​​"wat is parodontitis," je zou verbaasd zijn om te leren dat het is gewoon een andere naam voor tandvleesaandoeningen zijn. Dit soort ziekte is eigenlijk een van de meest voorkomende orale aandoeningen in Noord-Amerika en kunnen variëren van mild tandvleesontsteking meer gevorderde ziekte die schade aan het weefsel en bot dat de tanden ondersteunen omvat. De meest ernstige gevallen gaat het om verlies van tanden, dat is jammer, aangezien deze aandoening is volledig te voorkomen.
Gum ziekte wordt geassocieerd met de opbouw van tandplak en tandsteen uiteindelijk op je tanden. Monden zijn de perfecte voedingsbodem voor een reeks van bacteriën, en in combinatie met slijm en andere deeltjes, begint plaque te vormen op de tanden. Uiteindelijk kan dit plaque verharden tot tandsteen en geen bedrag van poetsen en flossen kan tandsteen verwijderen geworden. Hoe meer tijd tandplak en tandsteen zijn toegestaan ​​om voort te bouwen op de tanden, hoe gevaarlijker ze worden. Aanvankelijk tekenen van parodontitis omvatten gingivitis.
Gingivitis is een ontsteking van het tandvlees. Als het tandvlees rood en gezwollen, hebben ze de neiging om meer bloeden en dit is meestal het eerste zichtbare aanwijzing dat parodontitis vordert. Still, gingivitis is een milde vorm van tandvleesontsteking die bijna altijd worden behandeld met regelmatig poetsen en flossen, naast normale reinigingen door een tandarts of een hygiënist.
Echter onbehandeld, gingivitis zal alleen verergeren. Uiteindelijk, periodontitis, of ontsteking rond de tand ontwikkelt. Dit stadium van periodontale ziekte wordt gekenmerkt door het tandvlees weg te trekken van de tanden vormende zakken die gemakkelijk besmet. Uw lichaam zal een immuunrespons te initiëren, en dit antwoord samen met de giftige stoffen uit de bacteriën kunnen het bot en bindweefsel veroorzaken in je mond af te breken. Behandeling wordt steeds belangrijker, vooral als je wilt om het verlies van tanden te voorkomen. Na verloop van tijd zal parodontitis de botten, tandvlees en weefsel dat de tanden ondersteunen vernietigen en tanden los en moeten worden verwijderd.
Parodontitis ontstaat gewoonlijk in 30 of 40, maar de ziekte heeft geen invloed op iedereen. Rokers, mensen met diabetes, en mannen hebben meer kans op tandvleesaandoeningen te ontwikkelen. Hormonale veranderingen bij meisjes en vrouwen in verband worden gebracht met deze aandoening als zijn bepaalde medicijnen die speekselproductie beïnvloeden. Bovendien, mensen met een slechte mondhygiëne zijn aanzienlijk meer kans op parodontitis dan degenen die zich bezighouden met regelmatig poetsen, flossen en tandarts voor controle lijden
Enkele veel voorkomende symptomen van parodontitis zijn onder meer:.
< br /> Persistent halitose
rood, gezwollen tandvlees
Tender of bloedend tandvlees
Pijn bij het kauwen
Losse of gevoelige tanden
terugtrekkend tandvlees
Als u vermoedt dat u last heeft van parodontitis, een bezoek aan uw tandarts meteen. De behandeling richt zich op de beheersing van infecties, en afhankelijk van de omvang van de ziekte de tandarts verschillende behandelingen aanbevolen. Het is duidelijk dat verbeterde mondhygiëne is vaak de eerste stap, maar ook andere gedragsinterventies, zoals stoppen met roken, kan worden verlangd.