Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Om tot de kern van pijnlijke tand Sensitivity

Om tot de kern van pijnlijke tand Sensitivity

 
If het drinken van een koude frisdrank of nippen van hete thee veroorzaakt hevige tandpijn, dan kunt u last hebben van een veel voorkomende aandoening die bekend staat als gevoelige tanden. Ook wel dentin overgevoeligheid, gevoelige tanden treedt op wanneer de dentine (de onderliggende laag van uw tanden) of de wortel gebieden van de tand worden blootgesteld. U kan eerst opmerken gevoelige tanden bij het eten van uw favoriete traktatie en je voelt een plotselinge pijnscheut in een of meer van uw tanden.
Tooth gevoeligheid is geen prettig gevoel. Volgens de Academie voor Algemeen Tandheelkunde, bijna 45 miljoen Amerikanen ervaren gevoelige tanden. Om gevoelige tanden te behandelen, kan een bezoek aan uw Carlsbad tandarts een goede plek om te beginnen, vooral als de pijn aanhoudt voor meer dan een paar dagen.
Wat veroorzaakt je gevoeligheid?
Dus wat de oorzaak van het ontstaan ​​van uw verzwarende gevoelige tanden? Afhankelijk van de oorzaak van de gevoelige tanden, kan behandeling dienovereenkomstig worden toegediend. Leeftijd is een belangrijke bijdrage, zoals het glazuur (de harde buitenste oppervlaktelaag van uw tanden) op natuurlijke wijze draagt ​​de loop der tijd, waardoor de dentine waardoor de gevoeligheid van triggers. Andere veel voorkomende factoren die prompt gevoelige tanden zijn onder andere:
* terugtrekkend tandvlees dat de wortels van de tand
* Zure voedingsmiddelen en dranken, zoals frisdranken en energy drinks
* Tooth slijpen * tanden poetsen te hard, die weg slijt het glazuur laag
* Teeth whitening behandelingen of restauraties
* Gum ziekte of zenuwbeschadiging
* Gaatjes of gebroken tanden
* Poor orale hygiëne
Pain Relief voor gevoelige tanden
In sommige gevallen, poetsen met desensibilisatie tandpasta is genoeg om uw pijn te verlichten. Deze tandpasta's bevatten verbindingen die de gewaarwording die pijn of ongemak kan stimuleren zenuwen de tand te blokkeren. Vraag uw tandarts welke tandpasta kan het best voor u werken. Je moet ook voorkomen dat poetsen te hard en altijd gebruik maken van een zachte borstel want het is niet zo schurend tegen uw tanden.
Als at-home remedies niet je pijn te verlichten, kan uw Carlsbad tandarts suggereren in-office behandelingen, zoals een fluoride behandeling of vullingen, kronen of binden aan een tandheelkundige problemen als gevolg van de gevoeligheid te corrigeren.
Prevent Tooth Gevoeligheid
Om uw kansen op het ontwikkelen gevoeligheid om je tanden te verminderen, wordt vaak aangeraden dat u een goed niveau van mondhygiëne. De meeste tandartsen kan aanbevelen dat je je tanden minstens twee keer per dag poetsen gedurende twee minuten in aanvulling op flossen en het gebruik van mondwater. Het helpt ook om zure voedingsmiddelen en zoete snacks en drankjes te verlichten. Het negeren van elke gevoeligheid problemen kan leiden tot veel meer orale gezondheidsproblemen.
Geniet van uw favoriete ijsje of koffie drinken weer zonder huiverend van de pijn. Bezoek uw tandarts in Carlsbad als je gevoelige tanden die niet weggaat ervaren. Uw tandarts kan een meer gedetailleerde diagnose, het identificeren van de exacte oorzaak van gevoelige tanden en aan te bevelen de beste cursus van behandeling.