Tandheelkundige gezondheid > Dental Procedure > gevoelige tanden > Handhaaf functie in uw mond en Prevent Tmd

Handhaaf functie in uw mond en Prevent Tmd

 
The gemiddelde persoon slikt 2000 keer per dag, waardoor de bovenste en onderste tanden om samen te komen en te duwen tegen de schedel. Voor degenen die een slecht uitgelijnde hap of ontbrekende tanden, kan gezondheidsproblemen zoals frequente hoofdpijn of slaapstoornissen meer uitgesproken zijn. Als de kaak spieren moeilijker om de tanden op elkaar te brengen te werken, de omliggende kaakspieren zijn gespannen, wat leidt tot TMJ stoornis. Als u last heeft van deze symptomen, kunt u lijden aan TMJ stoornis, een pijnlijke aandoening die wordt vaak verward met terugkerende hoofdpijn.
Temporomandibulair Disorder
Een van de meest voorkomende aandoeningen kaak is gerelateerd aan een probleem met het kaakgewricht (TMJ). De kaakgewricht zijn de punten waar de onderkaak bevestigd aan de schedel en behoren tot de meest complexe gewrichten in de menselijke anatomie. Als je kaak klikt of knalt, kan dit een teken zijn van TMJ stoornis. Joint geluiden zijn een van de meest erkende tekenen van TMJ aandoeningen. Symptomen zijn onder meer: ​​
* klikken en /of moeilijkheden bij het openen en sluiten van uw mond
* Nek en /of pijn in de schouder
* frequente hoofdpijn
* Gevoelige tanden wanneer er geen gebitsproblemen kunnen worden gevonden
* Oorpijn zonder een infectie
* Jaw pijn of stijve kaak bij het kauwen, bijten, eten of gapen
Tussen de vijf en tien procent van de Amerikanen lijden aan TMJ symptomen die een zekere behandeling vereisen.
Oorzaken van TMJ Disorders
Hoewel trauma aan de kaak of de kaak gewricht kan soms een rol in TMJ stoornis te spelen, in de meeste gevallen is de oorzaak onbekend. De meest voorkomende factor is een hapje probleem dat de beet zelf beïnvloedt. Storingen in de structuur van afzonderlijke snijkanten kan de onderkaak dwingen ontheemde worden. Dit leidt tot de herpositionering van de spieren uit de kom om de bovenste en onderste tanden dwingen elkaar passen.
Pijn kan worden veroorzaakt door stress
Het is belangrijk voor u om een ​​diep adem te halen en kalm blijven bij het uitvoeren van stressvolle taken. Volgens de Academie voor Algemeen Tandheelkunde, wanneer een situatie veroorzaakt stress, veel mensen slijpen of balde hun tanden, wat leidt tot TMJ stoornis.
Wanneer u een stressvolle situatie te ervaren, kunt u symptomen zoals aangescherpt kaak vertonen spieren zonder het te beseffen. Langdurige slijpen of klemmen van tanden terwijl benadrukt kunnen pijn van de kaak veroorzaken, evenals gedeeltelijke of volledige blokkering van de kaak. Daarnaast kunt u klikken vertonen in de kaak gebied, oorpijn die niet worden veroorzaakt door infecties en pijn rondom uw tempels.
U moet uw Evansville tandarts praten als je kaak pijn doet of je ervaart andere symptomen. Praat met uw tandarts vandaag om meer te leren of om een ​​afspraak te maken. Hij of zij zal in staat zijn om u te voorzien van een effectieve behandeling of meer informatie om u te helpen de kennis die je nodig hebt.